Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Američanka zemřela, protože ji v Praze nevzali do letadla: Byla prý příliš obézní!

Prý byla příliš tlustá, než aby mohla letět: Vilmu odmítli vpustit do letadla, zemřela na maďarském letišti
Prý byla příliš tlustá, než aby mohla letět: Vilmu odmítli vpustit do letadla, zemřela na maďarském letišti  (Autor: INT, Youtube)
Autor: simao, INT - 
27. listopadu 2012
17:35

Hned třikrát se Američanka Vilma Soltesz pokusila nastoupit na linku do USA, pokaždé ji odmítli přepravit. Jednou z toho v Praze. Po další eskapádě na letišti v Budapešti pak žena, připoutaná na invalidní vozík kvůli nemoci a nadměrné váze, zemřela. Ve věku 56 let.

Její tělo sužovala těžká cukrovka, začaly jí také selhávat ledviny. Lékaři nemocné Vilmě museli amputovat nohu a to jí definitivně upoutalo na invalidní vozík. Velmi rychle také začala nabírat na váze, rafička se zastavila bezmála na dvou stech kilech.

Američanka s maďarskými kořeny žila s manželem Janosem 33 let. Do Evropy se vrátili 17. září. Na chatu nedaleko Budapešti.

Jen pro sebe si Vilma koupila dvě sedadla a její let proběhl v pořádku. Její stav se však v Maďarsku zhoršil. Ovšem i když měla Američanka zpáteční letenku od agentury Delta Airlines, domů už se nedostala.

Komplikace na letištích: I v Praze

Když se však chtěli v polovině října vrátit manželé zpět za Atlantik, objevily se komplikace. A to hned několikrát.

Vilmu nejprve odmítla kvůli nadměrné obezitě přepravit společnost KLM. Nebylo to prý fyzicky možné, dostat ji na palubu letadla. Následoval proto převoz do Prahy, odkud měla Vilma odletět  s Deltou. A letadlem se speciálním místem pro handicapované.

"Poté, co dopravce v Budapešti nebyl schopen umístit paní Soltesz na palubu svého stroje, a přes veškerou dobře míněnou snahu personálu Delty v Praze, ani my jsme nebyli schopní jí poskytnout místo v našem letadle,” omlouval se mluvčí Delty Russel Cason.

Když nevyšel ani třetí pokus, zůstala Vilma s manželem v Maďarsku. A zemřela. Nepomohlo jí ani to, že odmítla maďarskou péči. Nevěřila doktorům v postkomunistické zemi... "Chtěla se jen dostat domů k lékařské péči, kterou potřebovala," smutní Vilmin manžel. A chystá se také žalovat zmiňované letecké společnosti.

klarka.m ( 28. listopadu 2012 21:18 )

četli ste celej ten článek? Přečetli ste si také že byla nemocná?? Že měla těžkou cukrovku?že jí selhaly ledviny??že neměla jednu nohu proto byla na vozíku??Nechci nijak obhajovat obezitu ale ona určitě nebyla jedna z těch zhnilejch američanů co sou obézní protože nic nedělají a žerou mekáč. ONA BYLA NEMOCNÁ!!! To si asi sama nevybrala!! Tak si první přečtěte celej článek a pak kritizujte...

jiznicechy ( 28. listopadu 2012 11:31 )

Nikdy jsem zatím neslyšel,že by spotřební daně, které jsou uvaleny na cigyrety, šly do zdravotnictví! To jste tedy informovaná nejlépe v tomto státě! A kuřáky rovněž léčíme. Léčíme narkomany. Léčíme HIV pozitivní a léčíme nemocné AIDS. Léčíme ty, kteří provozují extrémně nebezpečné sporty a způsobí si úrazy, často dlouho a komplikovaně léčitelné. Léčíme alkoholiky. Léčíme ty, kteří chytli pohlavní nemoc díky svému způsobu života - a léčíme mnoho dalších, kteří si nemoc způsobili zcela nebo přispěli k jejímuj rozvoji. Ti všichni by měli platit vyšší zdravotní pojištění nebo byste je neléčila?!

7sim7 ( 28. listopadu 2012 11:22 )

alex0800 ( 28. listopadu 2012 11:19 )

Když se užrala k smrti.. Co řešíte? Pomoc odmítla a tak umřela.. Kdyby chtěla žít, navštívila by místní nemocnici.. Umřela sebevraždou jídlem a vlastní blbostí. Na to není co dodat. Ale článek udělá Blesk i z rozjetého lejna..

sores ( 28. listopadu 2012 11:08 )

krist.ina: stačí jaký je na ně hnusný pohled,sotva lezou a všechno se na nich třese, rači žerou naž aby si došel k lékaři o pomoc!

Zobrazit celou diskusi