Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vypadl z okna ve třetím patře: Vojtu (2) zachránily peřiny a tahle žena !

Autor: Helena Lacinová, lmk - 
15. října 2012
05:01

O velikém štěstí v neštěstí mohou mluvit rodiče malého Vojty (2) z Teplic. Syn jim totiž v sobotu vypadl z okna z výšky 10 metrů. A přežil. Dopad tělíčka ztlumily peřiny, které jeho matka v okně větrala a které letěly s dítětem.

„Slyšela jsem, jak někdo volá o pomoc. Myslela jsem, že se někdo pere. To tu je běžné, ale seběhla jsem dolů a tam uviděla, že vypadlo dítě,“ popsala událost Dorota Holubová (36). Když viděla otce držet bezvládného synka v náručí, který nevěděl, co má dělat, vzala mu kloučka z rukou. „Vyndala jsem mu jazyk a dýchala mu do pusinky a Kevin, tak tady malému říkáme, otevřel oči,“ popsala pro ni nezapomenutelný pocit štěstí.

Zachránkyně netajila, že využila svoji zkušenost z péče o postiženého syna Štefana (17). „Můj syn už několikrát upadl do bezvědomí, tak jsem postupovala stejně,“ řekla žena. Otec s matkou jí byli za záchranu syna už i poděkovat.

Video  Jak probíhala záchrana Vojty (2)?  - Blesk - Helena Lacinová
Video se připravuje ...

Co dělali rodiče?

Blesk rodiče doma nezastihl, protože byli zrovna za Vojtou v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Tam ho po pádu transportoval vrtulník letecké záchranné služby. „Vše mohu potvrdit. Chlapec utrpěl středně těžká zranění a není ohrožen na životě,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Dodala, že případ vyšetřují kriminalisté a zjišťují, zda rodiče nezanedbali své povinnosti. Oba byli doma. Matka prý vytírala podlahu a otec se díval na televizi. Podobný případ se stal před dvěma týdny v Bílině.

marieb ( 16. října 2012 13:49 )

sám ze sebe?

zelena.karkulka ( 15. října 2012 21:30 )

a du blejt

zelena.karkulka ( 15. října 2012 21:28 )

Nemohla by si ta paní koupit podprsenku?Moc bych se za to přimlouvala

marie1980r ( 15. října 2012 16:09 )

kacota ( 15. října 2012 12:30 )

Prečo priliehavé ? Takej žene, čo nestratí duchaprítomnosť a poskytne prvú pomoc tak, že decko "oživí" sa hovorí bežne dorota, alebo ako to myslíš ?

Zobrazit celou diskusi