Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Asma (†3) a Maryam (†6) se utopily v bazénu: Rodiče 15 metrů od nich pili kávu

6. září 2012
12:55

Dvě kuvajtské sestřičky Asma (†3) a Maryam (†6) si v akvaparku ve slovenském Senci hrály v mělké vodě. Přepadly však přes hrazení a spadly do hlubokého bazénu, kde se utopily. Jejich rodiče si 15 metrů od nich dávali v bufetu kávu.

Děvčátka přepadla přes hrazení do vody hluboké asi 120 centimetrů. A začala se topit. Nikdo si toho však nevšiml, a to i přes to, že v době tragédie bylo v areálu několik desítek lidí. Není jasné, zda na místě byl v tom okamžiku plavčík, jehož stanoviště je několik metrů od bazénu.

Dovolená se změnila v noční můru

Pro rodinu z Kuvajtu to byla letní dovolení. Do Piešťan přijeli před třemi dny, relaxovat tam chtěli po dobu dvou týdnů. V úterý si rozhodli pro výlet do akvaparku v Senci, hraní dvou sester před sedmou hodinou večer se ale změnilo v noční můru. To, co se stalo, si nikdo nedokáže vysvětlit. Asma a Maryam si hrály v bazénku pro děti, vodu měly po kolena.

Z bufetu je vidět na bazén

Přes zábranu však přepadly do hlubšího bazénu, ve kterém bylo 120 cm vody, obě dvě pravděpodobně neuměly plavat. Smutnou skutečností je, že starší z obou dětí měřilo 119 centimetrů. Tragédie je o to neuvěřitelnější, že rodiče měli sedět v blízkém bufetu, ze kterého je přímo vidět na bazén.

Plavčík zkolaboval

Záchranáři, kteří na místě půl hodiny děvčátka oživovali, museli nakonec konstatovat jejich smrt.Plavčík na místě zkolaboval a záchranáři mu museli také poskytnout první pomoc. Podle informací Nového Času se v době neštěstí měli plavčíci střídat. Případ už vyšetřuje policie, která určí viníka.

dsmann ( 7. září 2012 00:06 )

Čumilové? On si někdo všimnul že se to stalo v okamžiku kdy se to stalo? Nikde jsem nic takového nečet. Že bych něco přehlíd?

dsmann ( 7. září 2012 00:03 )

Blbost. Přepadnutí do hloubky a zmizení pod hladinou je záležitostí vteřiny. Musel by se v ten okamžik dívat právě na to místo. Navíc k tomu došlo při střídání plavčíků.

12356 ( 6. září 2012 23:21 )

ano,psal.

JonTomm ( 6. září 2012 21:57 )

vina je jednoznačně na straně plavčíka. ze svého stanoviště by měl mít přehled co se děje v bazénu, pokud by se na něm nacházel.

oooo. ( 6. září 2012 19:50 )

vidíte to moc černě

Zobrazit celou diskusi