Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dvousetkilový hrošík zaútočil na ošetřovatelku: Způsobil jí vážná zranění

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jp, oj - 
5. září 2012
15:46

Ošetřovatelku dvorské zoo poranila desetiletá samice hrošíka liberijského. Dvousetkilové zvíře žena způsobilo vážné zranění nohy.

Vrtulník ji dopravil do hradecké nemocnice. „Je ve stabilizovaném stavu,“ řekla mluvčí dvorské zoo Jana Myslivečková. Blíže se k události nechtěla vyjádřit. „Příčiny nehody vyšetřujeme,“ uzavřela Myslivečková.

Náměstek ředitele hradecké Fakultní nemocnice Zdeněk Tušl dnes odpoledne ČTK potvrdil, že zraněná žena je ve vážném stavu. Má těžce poraněnou nohu a ztratila hodně krve, řekl Tušl a dodal, že ženu čeká operace.

Hrošík liberijský
 Hrošík liberijský je trpasličí druh hrocha, jeho domovinou jsou pralesy Západní Afriky. Dorůstá délky asi 150 centimetrů, při výšce 75 až 85 centimetrů dosahuje váhy 160 až 270 kilogramů.

naidka ( 5. září 2012 16:45 )

Hroši ve volné přírodě mají na kontě nejvyšší počet smrtelně zraněných lidí ze všech divokých zvířat. Zdají se klidní a neohrabaní, ale právě naopak, ve vodě jsou mrštní a pořádně vzteklí. Ošetřovatelka musela udělat fatální chybu, stačí chvilka nepozornosti a neštěstí je hotové.

Zobrazit celou diskusi