Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nezodpovědní rodiče vzali miminko na festival: Zemřelo v autě!

Miminko zemřelo ze zatím nezjištěných příčin na festivalu u Chrudimi
Miminko zemřelo ze zatím nezjištěných příčin na festivalu u Chrudimi  (Autor: profimedia.cz, Facebook festivalu)
Autor: Jitka Pecharová - 
8. července 2012
13:19

Nechtěli si odepřít hudební zážitek, přestože se jim teprve před pěti měsíci narodila holčička. Dítě proto vzali na chrudimský festival sebou. Miminko však v během noci za záhadných okolností zemřelo.

Smrt pětiměsíční holčičky Sárinky na hudebním festivalu v Janderově u Chrudimi! Dítě zemřelo zatím z nejasné příčiny ve voze opel, kde s ním během akce nocovala jeho asi 20letá matka, zatímco otec kojence spal ve stanu. Případ vyšetřuje policie kvůli podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

K úmrtí dítěte došlo na samém konci pětidenního 17.ročníku rockového festivalu Yanderov v neděli zřejmě nad ránem. „Zemřelo v Opelu combi, upraveném na spaní pro matku s dítětem. Ta v noci kojence údajně průběžně kontrolovala a krmila jej, a ráno našla dítě mrtvé,“ řekl Lukáš Maier z chrudimské policie. Pro objasnění smrti malé Sárinky nařídili kriminalisté soudní pitvu a zajistili vozidlo kvůli jeho důkladné prohlídce.

Syndrom náhlého úmrtí?

Do doby, než budou známé výsledky pitvy, lze o příčině úmrtí holčičky jen spekulovat. Na neštěstí se mohla podepsat například lehkovážnost rodičů Sárinky, kteří vzali tak malé dítě do místa, kde čelilo vedrům, bouřce, hluku, prachu a dalším vlivům, které může mít na miminko negativní vliv.

Jako nejpravděpodobnější příčina tragédie se zatím jeví takzvaný syndrom náhlého úmrtí. Ten je ale dosud nevysvětlitelnou smrtí kojenců ve spánku, kterou nedokáže objasnit pitva ani žádné jiné vyšetření.

V tom případě by tak nešlo ani jednoznačně říci, zda pobyt na festivalu mohl mít vliv na vyvolání syndromu. Podle odborníků jsou jím však ohroženy například nedonošené děti, kojenci se špatným zázemím a výživou či nedostatečnou péčí již v době těhotenství. Ročně v Česku zemře na tento syndrom asi 25 dětí.


jtl75 ( 2. srpna 2012 00:32 )

Mám doma 5měsíční holčičku,nikdy bych s ní nejela na žádný festival a ještě na tak dlouho..Matka je m.g.r Jak se může takto malé dítě bavit v tom hluku?Kde je hygiena,klid pro kvalitní spánek?V těch vedrech jsem chodila ven s malou až v podvečer.V kočárku pod boudičkou je víc stupňů,než normálně.Ta holčička se bránit nemohla.Doufám,že tato žena se znovu již matkou nestane-pro dobro dětí..Myslím si,že pokud se matka v tomto případě jen obhajuje,neměla k malé mateřský vztah.Každá správná matka by hledala,co udělala špatně,v čem selhala.Toho malého andílka je mi moc líto.

denisa.havlickova ( 16. července 2012 17:24 )

tak na to, abychom si mohli myslet, že ta matka je p*ča, která zabila svoje dítě, tam nepotřebujeme být ... to je snad do očí bijící !!!!!!

denisa.havlickova ( 14. července 2012 19:18 )

chce se mi z tebe zvracet !!

denisa.havlickova ( 14. července 2012 19:09 )

Mě by zajímalo, jestli jsou zdejší přispěvatelé jako veronika.nova, nebo ubrousek rodiče. Protože jen rodiče, jako já, kteří své děti nevystavovali v miminkovském věku takovému nebezpečí, jako výše zmíněná matka, ví že brát dítě do prostředí festivalu v 5. měsících !!!! je taková nezodpovědnost, hulvátství a sobeckost, jakou pochopit prostě nikdy nedokážu. Slečna si měla uvědomit, že když porodila dítě, tak se mu musí přizpůsobit, a má tedy na nějaký čas po pařbách, a ne se prostě sobecky rozhodnout, že miminko se musí přizpůsobit jí. Jsou matky, který svým miminkům dvakrát denně vysávají pokojík, protože miminka jsou citlivé na prach a ona ho rovnou vezme do špíny, hluku apod. Bože. Nezbývá mi než politovat miminko, jaké hnusné odporné matce se chudinka muselo narodit. Tak.

veronika.nova.cz ( 13. července 2012 01:03 )

měli by jste jim dát už konečně pokoj. OD matky vím, že malá nebyla v jakémkoliv nebezpečí a přez den sní jezdili na procházky...měli by ste se stydět co tu píšete. . jako by nestačila bolest, kterou ted trpí .. mohlo se jí to stát kdykoli a kdekoli

Zobrazit celou diskusi