Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vydání katarského prince: Byl za tím úplatek? Znovu to prošetří policie

Katarský princ Hámid bin Abdal Sání
Katarský princ Hámid bin Abdal Sání  (Autor: Blesk)
Autor: šim, ČTK - 
12. prosince 2011
11:43

Případ katarského prince, který byl v Česku v roce 2005 odsouzen za sex se šestnácti nezletilými dívkami na 2,5 roku a následně byl vydán do Kataru, kde strávil ve věznici jen pár dnů, bude znovu šetřit policie. Případ otevřel nejvyšší žalobce. Má podezření na korupci.

Katarský princ Hámid bin Abdal Sání byl 30. května 2005 nepravomocně odsouzen za pohlavní zneužívání mladistvých dívek a za kuplířství na dva a půl roku vězení. Měsíc před vynesením rozsudku rozhodl tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec o předání případu do Kataru. Tam byl princ v srpnu po pár dnech propuštěn.

Tomu se tehdy postavila nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová. Následně Nejvyšší soud potvrdil, že ministerstvo spravedlnosti k předání případu do ciziny má právo i bez souhlasu soudu.

Němec byl vyšetřován, zda nepřekročil pravomoci veřejného činitele, následně byl jeho případ odložen. Teď nejvyšší žalobce rozhodl o znovuotevření případu. Policie má prošetřit, zda za vydáním prince nebyla tehdy korupce.

Policisté mají prověřit i to, zda žalobci, kteří tou dobou působili u vyšších stupňů státního zastupitelství, nezneužili úřední pravomoci při rozhodování o uvedeném podezření z korupčního jednání. Vyplývá to z tiskové zprávy mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství.

pinkbruno ( 26. ledna 2012 20:06 )

a nějakou velkou a nehorázně neslušivou chybou se zde hlásí takový nesmysl!!

pinkbruno ( 26. ledna 2012 20:05 )

Tak to je vrchol!!! Pro ty blázny co tady zveřejňují takovou fotku, na které vůbec není katarský princ nebo kdo...sdeluji...toto není katarský princ, ale můj známý Umar!!

buban ( 12. prosince 2011 16:30 )

Jenom by mě zajímalo, co teda se jako vyšetří. Nejspíš to, jak jsem psala-seznamování se s kulturami jiných zemí, zdarma, bez úplaty.

buban ( 12. prosince 2011 16:27 )

Já nevim, co furt fsici máte. Katarský princ, určitě nevinnost sama, se chtěl jenom seznamit se zdejší kulturou. A naši politici a orgány činné v testním řízení mu to umožnili. Tak je potom na oplátku pozval k němu domů, aby ti naši hoši političtí, nezkorumpovaní, zase poznali kulturu jeho země. To je to tak těžké pochopit?

kakamilek ( 12. prosince 2011 15:55 )

Němec je jedním z největších grázlů sametu.

Zobrazit celou diskusi