Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To chce odvahu! Američan přešel Niagárské vodopády po laně

Autor: Zuzana Rathouská, INT - 
16. června 2012
12:50

Američan s českými kořeny Nik Wallenda (33) vstoupil na lano na Goat Islandu ve Spojených státech. Po 550 m došel pod návštěvnické centrum na kanadské straně. "Chůze" mu trvala 40 minut.

Wallenda se stal vůbec prvním člověkem, který si troufl přejít po provaze nejnebezpečnější místo vodopádů - Kanadskou podkovu. Američan s českými kořeny se do odvážného podniku pustil ve velmi nepříznivých podmínkách. Přes mlhu nebylo téměř vidět a vál znatelný vítr. "Mlha je vážně hustá a moc přes ni nevidím. Vítr fouká z jedné strany, vodní tříšť se na mě dere z té druhé. Občas to není moc příjemné," svěřil se se svými starostmi Wallenda.

Video  Nick Walenda jako první na světě dokázal přejít Niagárské vodopády po laně.  - /Youtube/
Video se připravuje ...

Provazochodec si překonáním Niagarských vodopádů splnil sen. Kromě toho je zapsán do Guinnessovy knihy rekordů za nejdelší jízdu na kole po provaze.

Jeho artistické kousky ho ale stojí majlant. Všechno zařízení potřebné k tomu, aby lámal rekordy, si totiž platí sám. A doufá, že se najde nějaký sponzor, aby financoval jeho šílené nápady.



12356 ( 17. června 2012 16:20 )

http://www.youtube.com/watch?v=9_XJYV-ugdg doufam anka, ze v te Emeryce takove sousedy za prve, urcite nemas a kdyby jsi mela, tak ze vase policie na rozdil od ceske a nebo slovenske udela poradek. 

12356 ( 17. června 2012 10:05 )

No jo anko, kdyz ono to Rakousko Uhersko nebylo jenom Cesko, mimo Rakouska, to byly tyto dnesni staty: Madarsko, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Ceska a Slovenska republika, Slovinsko, velka cast Srbska a Rumunska a male casti, Italie, Cerne Hory, Polska a Ukrajiny. Takze porad neznamena, ze kdyz prisli do Ameriky z Rakouska Uherska, ze Nik ma ceske predky.....

12356 ( 17. června 2012 09:56 )

ted jsem se mrkla na wiki a tam je, ze Karl Wallenda se narodil v Magdeburgu, takze asi tezko bude mit ceske predky. A Nikova maminka Delilah, byla vnucka Karla Wallendy, ted v tom mam trosku jasne, ale porad nevim, kde Blesk vyhrabal ty ceske predky, kdyz ve wiki neni o ceskych predcich ani zminka.

12356 ( 17. června 2012 09:45 )

ahoj cindi, to asi taky nebude pravda, protoze Nikova matka se jmenuje Delilah. A jako obvykle Blesk dokaze, ze kazdy kdo zije v USA ma ceske pristehovalce

annael ( 16. června 2012 16:30 )

Proč by měl dát Blesk diskuzi? A proč ne, když pominu tvoje směšné námitky, výplody neznalosti? Na Eurozprávách diskuze je,na Novinkách taky, všude se k tomu mohou lidé svobodně vyjádřit, jenom pokrytecký procikánský Blesk se bojí pravdy o tom, jak vláda svým idiotským přístupem k cikánům a nestoudným nadržováním těm příživníkům, podněcuje a živí nenávist všech slušných lidí vůči nim.

Zobrazit celou diskusi