Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slůně je kost a kůže: Chladno ho může zabít

Autor: Ivana Žáková - 
4. května 2011
14:22

Pořádné starosti dělá ošetřovatelům ostravské zoo měsíc a půl starý slon. Nepřibírá na váze, nevypije ani denní dávku mléka. Slůněti by mohl prospět pobyt venku. Kvůli studenému počasí ale museli spojení slonů ve venkovním výběhu ošetřovatelé znovu odložit.

Zoo plánovala, že v tomto týdnu sloní rodinku vypustí ven. Chladné a větrné počasí, teploty blížící se v noci k nule a lijáky záměr ošetřovatelů zhatily. Přitom pobyt ve venkovním výběhu na čerstvém vzduchu by mohl u sloníka podpořit apetit a sluníčko by mu dodalo i potřebnou energii.

„Chtěli jsme také obě slůňata spojit i s nejstarší slonicí Suseelou (50),“ řekl ředitel zoo Petr Čolas. Vrásky na čele mu ale hlavně přibývají kvůli sloníkovi, který vypadá jako nedonošené dítě. Lezou mu žebra, je unavenější a méně aktivnější než o měsíc mladší slonička.

Ta se od své matky Johti (44) napije bez problému mléka, kdykoli se jí zlíbí. Naopak prvorodička Vishesh (14) svého kluka nakojí jen tehdy, když ji ošetřovatelé krmí. Kolik mléka ale mládě vypije, to nikdo přesně neví. Je proto dokrmováno mléčnou náhražkou. „Za den by jí měl vypít nejméně deset litrů. Sloník se ale nasytí a dávku ani nedopije,“ popsala neradostnou situaci mluvčí zoo Šárka Kalousková.

bobo23 ( 4. května 2011 23:13 )

Slůňátko, držím Ti palce, musíš to zvládnout

bafinka81 ( 4. května 2011 17:45 )

To nevypadá dobře Bobínek hubený

waserman ( 4. května 2011 17:22 )

Také mu držím palec, protože tyhle zprávy mě deprimují

rebelado ( 4. května 2011 15:44 )

drž se! Bojuj! Nesmíš umřít! Vydrž!

Zobrazit celou diskusi