Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Novinářka napadená egyptskými policisty: Tahali mě za prsa a sápali se do kalhot

Autor: ČTK, oj - 
25. listopadu 2011
20:58

Americká novinářka Mona Eltahawy byla brutálně zbita a sexuálně napadena egyptskými policisty. "Ani nedokážu spočítat kolik rukou se mi snažilo dostat do kalhot," popisuje hrůzný zážitek novinářka.

"Obklopilo mě pět nebo šest mužů, sahali mi a tahali mě za prsa. Osahávali mě v oblasti genitálií. Ani nevím kolik rukou se mi snažilo dostat do kalhot. Bylo to sexuální napadení. Zlomili mi u toho levou ruku a pravou paži. To je výsledek brutálního bití egyptskou policií, která má dohlížet na pořádek při demonstracích," popsala pro server Guardian.co.uk děsivý zážitek z vazby americká novinářka egyptského původu. Má obě ruce v sádře.

Egypťané zneužívali i Francouzku

Francouzská novinářka Caroline Sinz byla napadené skupinou demonstrantů Francouzská novinářka Caroline Sinz byla napadené skupinou demonstrantů | Facebook.com
Na sexuální násilí od skupiny demonstrantů si stěžovala francouzská novinářka Caroline Sinz. "Napadli štáb. Od zbytku mě odtrhli. Přede všemi mě zneužívali za denního světla,“ říká novinářka. Zneužívání trvalo 45 minut.

Podle Sinz byl její štáb napaden při natáčení demonstrace v centru města skupinou dospívajících mladíků. Ti ji i jejího kameramana fyzicky napadli. Na čas byli od sebe i odděleni. Z ženy útočníci strhávali šaty, hrubě ji osahávali a málem ji umačkali.

"Byla jsem lynčována. Trvalo to tři čtvrtě hodiny, než se podařilo mě vyprostit. Myslela jsem, že umřu," stěžovala si Sinz, která se nakonec dostala zpátky do hotelu, kde se jí s pomocí pracovníků francouzské ambasády dostalo lékařské péče.

Napadení davem násilníků byla v únoru na počátku revoluce, která vyústila v pád bývalého prezidenta Husního Mubaraka, vystavena také americká reportérka televize CBS Lara Logan.

rudyptak48 ( 26. listopadu 2011 13:24 )

V USA se hodně mluví o sexuálním harašení. Ve filmech spíše haraší ženy, než muži. Tahle novinářka poznala, jak se haraší po muslimsku. Příště tam půjde určitě znovu.

husqarnowicz ( 26. listopadu 2011 12:49 )

Baba??? vždyť takhle nějak musel vypadat Tutanchámon v pubertě.

marais ( 26. listopadu 2011 09:36 )

Ona zrovna není hezká, spíše asi drzá, co se vůbec plete jako evropanka do arabské revoluce.

husqarnowicz ( 26. listopadu 2011 08:15 )

To musel pro tu holku být fakt děsivý zážitek, mít kolem sebe stovky nadržených chlápků, ze kterých si spousta v životě snad nevrzla a co viděli nahatou holku snad jen v nějakých ohmataných propašovaných časopisech. Těm se při tom osahávání muselo postavit snad i slepé střevo.. Islám je opravdu úžasný.

husqarnowicz ( 26. listopadu 2011 08:09 )

Pan redaktor se při psaní článku zřejmě natolik vzrušil, že mu ztopořilo pero v ruce, odkrvil se mu mozeček, a tohle je výsledek.

Zobrazit celou diskusi