Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Po zemětřesení se mu zázrakem navrátil sluch

Panu Valderzakovi (75) navrátilo zemětřesení sluch
Panu Valderzakovi (75) navrátilo zemětřesení sluch  (Autor: youtube.com)
Autor: bali, INT - 
1. září 2011
12:41

Zemětřesením postihnutý východ USA se pomalu vrací do starých kolejí. Pro většinu lidí bylo strašnou a děsivou ukázkou přírodní moci, pro jiné záchranou. Sedmdesáti pěti letý veterán na něj do smrti nezapomene. Vrátilo mu totiž zázračně sluch.

Pan Valderzak je pacientem ve washingtonské nemocnici, kde bojuje s rakovinou. Od poloviny června navíc vůbec neslyšel. Po pádu, při kterém si těžce poranil hlavu ohluchl a musel se začít učit znakovou řeč. Pak ale přišlo zemětřesení a vše se změnilo.

„Hodně to se mnou zatřáslo, dokonce jsem spadl z nemocničního lůžka. Když však zemětřesení odeznělo a syn na mě promluvil, opět jsem uslyšel jeho hlas,“ řekl televizi ABC News dojatý Valderzak.

„Trpěl kombinovanou poruchou sluchu. Měl tedy jak převodní poruchu způsobenou tekutinou ve vnitřním uchu, tak nervové poškození. Díky podávaným lékům ve spojitosti se zemětřesením však tekutina z ucha zmizela a sluch se tak mohl více méně navrátit,“ řekl doktor Ross Fletcher z nemocnice pro veterány ve Washingtonu D. C.

Podle Valderzaka jde ale o Boží požehnání. Díky zázračnému navrácení sluchu získal vietnamský veterán novou energii do boje proti zákeřné nemoci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi