Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Polák, který ubodal svou rodinu, se dříve pokusil o sebevraždu

Autor: zuf - 
16. srpna 2011
11:30

Šílenec, který pravděpodobně ubodal v neděli na ostrově Jersey šest lidí včetně své ženy a dětí, se nedávno pokusil o sebevraždu. Příčinou byl strach, že se jeho manželství rozpadá.

Polák Damian Rzesowski (30) byl v neděli zatčen na malém britském ostrově Jersey kvůli pozdezdření z vraždy šesti lidí. Mezi obětmi byla i jeho žena Izabela (†30), dcera Kinga (†5), syn Kacper (†1), tchán Marek Gartski a přítelkyně manželky Izabely s pětiletou dcerou.

Krátce po masakru se Rzesowski sám několikrát bodl nožem do hrudi a teď pod policejním dohledem bojuje v rukou lékařů a svůj život. Nově vyšlo najevo, že se Rzesowski měsíc před svým hrůzným činem pokusil předávkovat léky a byl hospitalizován v nemocnici.

"Manželství Damiana a Izabely se před měsícem rozpadlo a on se pak předávkoval antidepresivy. Nechápu, jak ho mohli z nemocnice pustit hned den poté," říká muž, který se označuje za blízkého přítele rodiny.

Manželka s dětmi se v neděli, kdy k činu došlo, vrátila z několikatýdenní návštěvy rodiny v Polsku. "Doufal jsem, že se věci zlepší, až se Izabela s dětmi vrátí zpět. Nechápu, co se stalo, on své děti miloval," dodává rodinný přítel.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi