Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (†8) se oběsil poté, co viděl film s Tomem Cruisem!

Chlapec se zabil poté, co viděl film s Tomem Cruisem o samurajích
Chlapec se zabil poté, co viděl film s Tomem Cruisem o samurajích  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, mivr - 
11. srpna 2011
16:09

Rodiče mu dovolovali koukat na filmy obsahující násilí a dopadlo to tragicky. Teprve osmiletý chlapec se oběsil poté, co se díval na film s drastickými záběry rituálních sebevražd, ve kterém hraje hlavní roli hollywoodská hvězda Tom Cruise (49).

Lewis McGlynn z Hatfieldu se díval na trhák Poslední samuraj, kde hlavní roli hraje Tom Cruise. Snímek je sice určen až pro mladistvé od patnácti let, to ale rodičům osmiletého chlapce asi nevadilo a nechali ho na film plný násilí a rituálních sebevražd koukat.

Jenže chlapec, který toužil stát se Indiana Jonesem, se asi chtěl vžít do jedné z rolí a zabil se. Otec ho našel oběšeného na dvěřích do jeho pokojíčku. Rodina a přivolaní přátelé se ho snažili resuscitovat, ale po převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého.

Vyšetřování ukázalo, že chlapec měl v pokoji mnoho DVD staršího bratra a rodiče John a Beth mu dovolovali se na ně koukat. Také prý měl v oblibě napodobovat zhlédnuté scény. Kvůli téhle bohužel zemřel.

bieseger ( 14. srpna 2011 10:13 )

Bohužel, pro některé rodiče je jednoduší hodit svou ratolest na pár hodin před televizi a mají klid. Hold 21. století. Ale nemyslím si že by jakýkoliv film přiměl dítě se zabít, ještě ke všemu 8 leté které nemá o světě ani potuchy. Řekl bych že pokud je ten článek pravda tak problém byl někde jinde: šikana ve škole, zneužívání z rodiny. A pokud byl chlapec citlivější + celé hodiny sledoval akční/krvavé filmy tak tragédie na sebe nenechala dlouho čekat. Hlavně to chce pozornost ze strany rodičů a pokud se dítěti nevěnují a radši ho posadí k televizi, tak podobných případů bude čím dál víc.

gogo ( 13. srpna 2011 12:31 )

Nicméně ten hoch je mrtvý... Drastické filmy poškozují dětský mozek mnohem více a rychleji než mozek dospělého člověka. A Blesk - neblesk : ta devastace dětský mozků zde je již na vysoké úrovni. Včetně i specielních reklam pro děti vyráběných ve spolupráci s psychology a psychiatry... Testuje se i taková maličkost, kolikrát ve které části reklamy zkušební děti zamrkají a dle toho se ta která reklama ještě "dopilovává".. Je to až hrůzné... Jen si to stále nechceme uvědomit..

bieseger ( 11. srpna 2011 22:31 )

Vážně jsem se zasmál, to bude zase nějaký klasický výmysl alá Blesk. Ten film jsem viděl a nějak si nepamatuju že by se tam někdo oběsil na klice od dveří. Opravdu teatrální až komický článek, opravdu pobavil!

billgates1 ( 11. srpna 2011 19:40 )

Proto ja na jeho filmy nekoukám-oběsil bych se také...

gogo ( 11. srpna 2011 19:24 )

Celé roky pomáhal zachraňovat československý filmový průmysl Německo před podobnými mozek dětí devastujícími filmy tím, že vyráběl na německou objednávku filmové seriály, které by svojí kvalitou i slušností odvrátily děti i mladé lidi od amerických stupidit.. A tak na zakázku vznikly seriály Arabela.. Létající Čestmír.. Křeček v noční košili… Cirkus Humberto… atd… Dnes již Německu nikdo nepomůže. Ani nám. Strašidlo Anglie pomalu obchází i kolem nás…

Zobrazit celou diskusi