Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestřičky strkaly pacientům zvratky zpět do krku

Starým a nemohoucím lidem se smály, nebo je fyzicky týraly - Ilustrační foto
Starým a nemohoucím lidem se smály, nebo je fyzicky týraly - Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: bali, INT - 
10. července 2011
21:27

Naprosto otřesně se chovaly dvě zdravotní sestry na jedné švédské klinice. Pacienty oslovovaly velice hrubě a necitelně. Nadávaly jim a strkaly jim zvratky zpět do krku. Nechtělo se jim uklízet.

Dvě zdravotní sestry v nemocničním zařízení ve Švédsku dělaly nemocným lidem ze života peklo, a to jak po psychické, tak fyzické stránce.

Skandální odhalení jejich hrubého chování k pacientům se dostalo na povrch v březnu a zaměstnankyně byly suspendovány. „Je to ohromná hanba pro celou kliniku. Svoji zlost si tyto ženy vybíjely na bezbranných lidech, kteří nám důvěřovali,“ řekla manažerka zařízení Eva Abrahamssonová.

Sestry podle výpovědi více svědků pacienty opakovaně urážely a nadávaly jim. Když se některý z nich snažil bránit, pracovnice mu odsekla, aby se jí více nedotýkal svými nechutnými prsty. Jindy zase strčila staršímu muži, který se nedokázal bránit, jeho vlastní zvratky zpět do krku, protože se jí nechtělo uklízet.

Obě zaměstnankyně se podle deníku Polkbladet už po několika měsících vrátily zpět do práce. Denně tak přicházejí do styku s těmi stejnými pacienty, které předtím týraly. „Personální oddělení usoudilo, že nebyl dostatečný důvod na to, aby je vyhodili,“ uvedl zdroj z kliniky.

olesja ( 11. července 2011 12:04 )

protože je určitě snadnější zvratky uklidit, než je strkat zpátky do krku.

crakazasecrak ( 11. července 2011 08:53 )

že jim to nechutilo

holka44 ( 10. července 2011 21:52 )

že je opět zaměstnali ....

Zobrazit celou diskusi