Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pacient umíral 10 hodin na chodbě jako zvíře

Pacient umíral na chodbě 10 hodin
Pacient umíral na chodbě 10 hodin  (Autor: youtube.cz)
Autor: INT, mel - 
10. června 2011
06:40

Brit Peter Thompson (41) nastoupil dobrovolně do protialkoholní léčebny. Svou závislost překonával jen velmi těžko. Když se jednoho dne vrátil s lahví vodky, podpořenou drogami, odmítli ho zaměstnanci léčebny pustit na oddělení. Na nemocniční chodbě ho nechali ležet pomočeného. Bez povšimnutí překračovali bezvládné tělo a po deseti hodinách zjistili, že je pacient mrtvý!

Celý případ se odehrál v dubnu loňského roku v protialkoholní léčebně Edale House v manchesterské nemocnici. Záběry z nemocniční kamery byly zveřejněny až nyní. Je na nich zřetelně vidět, jak zaměstnanci překračují tělo Petera Thompsona. Poté ho odtáhli, jako by šlo o mrtvé zvíře.

Pitva prokázala, že Thompsonova smrt byla naprosto zbytečná. Kdyby personál zareagoval okamžitě, nenechal ho ležet na chodbě a poskytl by mu péči, mohl Peter Thompson žít. Vedoucí noční služby Steve Soobhug uvedl, že nechat pacienta spát venku byla řádná metoda, jak si poradit s podobnou situací...

Celý případ se nyní dostal k soudu. Tři zaměstnanci čelí kárnému řízení, ale nemocnice obvinění z Thompsonovy smrti odmítá. „Ano, mohlo to být nebezpečné. O pacienta jsem měla starost, ale cítila jsem, že potřebuje spánek. Nechtěla jsem, aby vůbec opouštěl oddělení,“ řekla u soudu zdravotní sestra Dini Oyebadej, která je jednou z obviněných.

Nemocnice v Manchesteru se mezitím omluvila rodině a blízkým zemřelého Petera Thompsona. „Toto byl ojedinělý případ, který nijak nevypovídá o kvalitě naší péče a míře důstojnosti, se kterou k našim pacientům přistupujeme,“ řekl mluvčí nemocnice.

Video Muž ležet mrtvý na chodbě léčebny. Personál si toho všiml po deseti hodinách - Youtube.com
Video se připravuje ...

anna1234 ( 10. června 2011 18:09 )

..to co tady na chodbě léčebny??????? konečně jsi potvrdil, že jsi v léčebně konečně... nic neočekávaného

crakazasecrak ( 10. června 2011 15:46 )

moje vnoučata ,ani děti nemají zapotřebí chlastat a fetovat..RODIČE SE MUSI VÍCE VĚNOVAT SVÝM DĚTEM,nebo z nich vyrostou to co tady na chodbě léčebny v Anglii!!!Angláni chlastají jako čunata i ženské a fetují !!

anna1234 ( 10. června 2011 15:18 )

tak tak...

12356 ( 10. června 2011 15:05 )

V tom pripade za to muze stat, ze prodava alkohol. Stat ma z prodeje alkoholu nejvetsi prijmy do statni poklady. Kdyby byla prohibice, tak ubyde alkoholiku a stat zbankrotuje, to mi ver.

12356 ( 10. června 2011 14:47 )

aha ano, zdravotni personal je od toho pomahat kazdemu cloveku i pos ranemu a pochcanemu alkoholikovi. V drtive vetsine to delaji lide, kterym tyhle lidska selhani nevadi. A ty pejsankova se nerouhej, nevis co te jeste behem tveho zivota muze potkat. Taky se muze stat, ze na ulici dostanes mrtvici, pose res se a poch cijes a vsichni do tebe budou kopat, protoze si budou myslet, ze jsi vozraly prase.

Zobrazit celou diskusi