Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Joint ubalený z Bible je lepší než z Koránu!?

Alex Stewart porovnává chuť cigaret ubalených do stránek Bible a Koránu
Alex Stewart porovnává chuť cigaret ubalených do stránek Bible a Koránu  (Autor: youtube.com)
Autor: jaj, cas.sk, šimk - 
13. září 2010
16:58

Kanadský žertík se tvrdě vymstil australskému právníkovi Alexu Stewartovi (29). Ten v sobotu 11. září, v den výročí teroristického útoku na New York, umístil na server YouTube vtipné video, ve kterém testuje chuť jointů (cigaret marihuany) zabalených do vytržených stránek ze svatých knih Bible a Koránu. Stewart byl okamžitě vyhozen ze zaměstnání.

"Vždyť jsou to jen knížky," hájil se v pondělí před novináři vyhozený Stewart. "Politika v tom není," dále říká. Ať už byly jeho záměry jakékoliv, docílil akorát svého vyloučení z technologické univerzity v Queenslandu, kde pracoval jako právník.

Stewart, který je členem Brisbaneských ateistů, si svůj vtípek načasoval opravdu nevhodně. Muslimský svět bedlivě sledoval záměr floridského pastora Terryho Jonese, který měl v úmyslu 11. září na protest spálit několik stovek výtisků Koránu. Nakonec od záměru ale ustoupil.

Trest tedy dopadl na vtipkujícího právníka. Otázkou zůstává, zda australským muslimům vadilo více samotné pálení jejich svaté knihy, nebo to, že Stewart hodnotil lépe chuť "křesťanského jointu" než muslimského.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

majojo ( 14. září 2010 10:33 )

Ale blbej. Taky by mě zaímalo, z které části Bible byl ten joint ubalen. Ze Starého zákona či z Nového? Aby se ještě nepohoršili židé a křesťané.

Zobrazit celou diskusi