Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Margaret Thatcherová po smrti?! Fámu způsobila kočka!

Margaret Thatcherová po smrti?!
Margaret Thatcherová po smrti?!  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pal - 
13. listopadu 2009
23:05

"Thatcherová je mrtvá." Tato prostá věta způsobila poprask v kanadských vládních kruzích. Teprve později se vysvětlilo, že nešlo o bývalou britskou premiérku Margaret, ale o mourovatou kočku.

Internetový server BBC dnes napsal, že poplašnou zprávu poslal do světa kanadský ministr dopravy John Baird. Následně byl premiér Stephen Harper informován, že čtyřiaosmdesátiletá "železná dáma" zemřela.

Baird svého domácího mazlíčka pojmenoval skutečně podle své politické hrdinky. Jenže špatně vyložený vzkaz se rozšířil na galavečeru v Torontu, na němž se sešlo na 1700 významných osobností. Okamžitě následovaly telefonáty jak na londýnskou Downing Street 10, tak do Buckinghamského paláce.

Mluvčí kanadského premiéra Dimitri Soudas dokonce prý již začal připravovat oficiální prohlášení ke smutné události - úmrtí Margaret Thatcherové.
Nakonec mu bylo řečeno, že baronka Thatcherová, která se jen před pár dny zúčastnila vzpomínkové akce u příležitosti dne veteránů ve westminsterském opatství, je živá a zdravá.

"Kdyby ta kočka nezemřela, tak bych ji teď zabil sám," prohlásil Soudas na adresu Bairdovy šestnáctileté kočky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi