Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děti, které prošly peklem: Podobné osudy jako měla Jaycee

Takto Jaycee Lee vypadala, když jí před 18 lety unesli
Takto Jaycee Lee vypadala, když jí před 18 lety unesli  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
30. srpna 2009
10:54

Unesené vězněné děti se někdy najdou i po mnoha letech. Jistě si stále vzpomínáte na odporný zločin Josefa Fritzla, ale bohužel to není zdaleka ojedinělý případ.

Srpen 1996 - V Belgii byla po 80 dnech nalezena v domě pedofila a vraha Marka Dutrouxe v Marcinelle na předměstí Charleroi Sabine Dardennová (12). S ní tam byla vězněna týden i Laetitia Delhezová (14). Dutroux unesl, znásilnil a mučil šest děvčátek. Dvě z nich zabil a dvě zemřely hladem během čtyř měsíců, kdy byl zatčen a vězněn kvůli krádeži vozu. V červnu 2004 byl Dutroux odsouzen k doživotnímu vězení.

Jaycee (29): Svého únosce milovala jako manžela>>

Listopad 1997 - Osmiletá Crystal Leann Anzaldiová, která zmizela ze svého domova v Kalifornii (USA) v prosinci 1990, byla objevena na Portoriku. Žila v domě se ženou, která byla obviněna z falšování dívčina rodného listu, a jejíž bývalý manžel byl podezřelý z únosu.

Leden 2000 - V Kašiwazaki se po devíti letech dostala na svobodu mladá Japonka, unesená v devíti letech. Nalezena byla díky návštěvě zdravotníka, který přišel pro jejího sedmatřicetiletého únosce trpícího podle policie mentálními problémy. Policie, sousedé a údajně ani matka únosce za celých devět let o dívce v bytě ve druhém patře nic nevěděli.

Zneužíval dceru, má s ní děti a dostal podmínku!>>

Únor 2006 - Po 36 dnech věznění policie vypátrala unesenou třináctiletou Stephanii. Únosce Mario Mederake ji držel ve svém bytě v Drážďanech, kde ji opakovaně znásilňoval. Při odchodu z bytu zamykal dívku do malé klece-bedny. Když ji občas bral večer na procházky, dívka odhazovala papírky s prosbou o pomoc a popisem okolí. Mederakeho soud odsoudil na 15 let do vězení.

Srpen 2006 - Po osmi letech se podařilo uprchnout ze zajetí Natasche Kampuschové. Jako desetiletou ji ve Vídni v roce 1998 cestou ze školy unesl psychicky narušený Wolfgang Priklopil a držel ji ve sklepě v dolnorakouském Strasshofu. Priklopil poté spáchal sebevraždu.

Leden 2007 - Americká policie našla patnáctiletého Shawna Hornbecka, kterého únosce ukrýval déle než čtyři roky. Byl pohřešovaný od října 2002, kdy si tehdy jedenáctiletý hoch vyjel na kole a beze stopy zmizel. Hornbecka objevili při pátrání po jiném uneseném chlapci. Oba chlapce našli ve městě Kirkwood v bytě jednačtyřicetiletého Michaela Devlina. Své oběti Devlin znásilňoval a natáčel si pornografické snímky. Byl obviněn ze šesti federálních zločinů týkajících se sexuálního násilí na dětech a čelil řadě dalších obvinění státu Missouri.

Květen 2007 - V jihoafrickém Durbanu se po 13 letech dostal na svobodu mladík, kterého jeho únosce po celou dobu držel zavřeného v temné místnosti. Vězněn byl asi od svých pěti let.

Šokující osud Fritzlových obětí!>>

Duben 2008 - Po téměř 24 letech vyšel v dolnorakouském Amstettenu najevo případ Josefa Fritzla, který v roce 1984 uvěznil svoji tehdy osmnáctiletou dceru v tajných sklepních prostorách svého domu, opakovaně ji znásilňoval a zavinil smrt jednoho ze sedmi dětí, které s ní zplodil. Letos v březnu byl odsouzen k doživotnímu vězení.

Srpen 2009 - Kalifornské úřady objevily Jaycee Lee Dugardovou, která byla unesena před 18 roky ve svých 11 letech manželským párem nedaleko svého domova v South Lake Tahoe. Byla vězněna v izolaci svým únoscem, který s ní zplodil dvě děti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi