Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pracovník EasyJetu řekl cestující, že je tlustá. Ta firmu žaluje!

 (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pal - 
25. srpna 2009
16:10

Jistá Italka žaluje nízkonákladové aerolinie EasyJet kvůli tomu, že jí zaměstnanec společnosti řekl, že je příliš tlustá, a bude si proto muset koupit dvě letenky. Napsal to v úterý britský deník Daily Telegraph.

Pětapadesátiletá Anna Delluciová, která váží téměř 100 kilogramů, chtěla cestovat z italského Bari do Říma. Na letišti ji však zaměstnanec firmy EasyJet k překvapení jejímu i ostatních pasažérů vyzval, aby si stoupla na váhu, což odmítla.

"Je mi líto, ale jste příliš tlustá, a jestli s námi chcete letět, musíte si koupit dva lístky," řekl jí prý pracovník na přepážce. Delluciová to odmítla a do letadla nenastoupila. Nyní leteckou společnost žaluje za ponížení, které jí údajně způsobila.

Když se představitelé firmy EasyJet o incidentu dozvěděli, italské cestující se omluvili. Mluvčí společnosti Thomas Meister uvedl, že firma nemá žádná zvláštní pravidla pro lidi s nadváhou. "Byla to neodpustitelná chyba," řekl. "Prošetříme to, abychom zjistili, co se stalo."

Podle Meistera má společnost nařízení jen o minimálním prostoru mezi sedadly a od cestujících prý očekává, že si koupí dvě letenky pokud vědí, že by nemohli sedět pohodlně. "Nikdy se ale neptáme na váhu pasažérů a už vůbec nechceme, aby se vážili před ostatními cestujícími," dodal mluvčí.

Zobrazit celou diskusi