Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zmizelá Maddie: Takhle by mohla vypadat dnes!

Maddie ve čtyřech a šesti letech
Maddie ve čtyřech a šesti letech  (Autor: YouTube.com)
Autor: INT, šim - 
3. května 2009
19:21

Rodiče malé Maddie McCann, která zmizela přesně před dvěma lety během dovolené v Portugalsku, pátrání nevzdávají. Naděje nyní vkládají do nové fotografie.

Fotka vznikla pomocí speciálního počítačového programu. Pracoval na ní soudní lékař, který odhadl, jak by mohla malá Maddie vypadat nyní. Snímek během uplynulého víkendu ukázala všechna britská média. Fotka by se měla dostat také na plakáty v jiných zemích.

„Bolest a starosti se nezmenší a naše odhodlání dceru najít je nezlomné,“ řekli rodiče Gerry a Kate McCannovi při příležitosti druhého výročí zmizení jejich dcery. Ve vesnici Rothley, kde McCannovi žijí, se konala za Maddie mše.

Rodiče doufají, že pomocí nové podobizny získají informace, které by pomohly k nalezení Maddie. „Už nehledáme čtyřletou holčičku, ale šestiletou. To je rozhodující,“ uvedli rodiče. Upravená fotografie ‚šestileté‘ Maddie je jen málo podobná snímku, který již obletěl svět před dvěma lety.

Maddie McCann se ztratila 3. května 2007, jen pár dní před svými čtvrtými narozeninami. Zmizela z apartmánu svých rodičů v jihoportugalském letovisku Praia da Luz. Od té doby se již přihlásilo mnoho svědků, kteří ji údajně viděli v několika zemích.

Vyšetřovatelé zpočátku vycházeli z předpokladu, že Maddie někdo unesl. Poté pracovali s verzí, že je Maddie již po smrti. V této souvislosti také nějakou dobu podezřívali její vlastní rodiče. V červenci 2008 bylo vyšetřování zastaveno.

jonzer ( 3. května 2009 22:27 )

Jistě vám v posledních dnech neuniklo několik článků bulvárního časopisu BLESK, který se snaží zničit špičkového reportéra TV Nova Jiřího Dlabaju a několik jeho kolegů. Pan Dlabaja nedávno na svůj osobní blog umístil video, na kterém se ozývá chrochtání. U něj byl průvodní článek, který vysvětluje jak vše vzniklo. Blesk toto video našel, vše překroutil do nehorázných rozměrů a udělal z něj totální katastrofu. Několik slušných lidí z toho teď bude mít problémy. Pokud nesouhlasíte s tím, co a jak Blesk napsal a chcete proti němu vyjádřit protest, podívejte se na stránky http://chrochro.7x.cz a ukažte, že nejsme národ sucharů, ale národ se smyslem pro humor.

Zobrazit celou diskusi