Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Obamův bratr zadržen za sexuální obtěžování dívek

Autor: INT, šim - 
12. dubna 2009
14:32

Nevlastního bratra amerického prezidenta Baracka Obamy Samsona nepustili v lednu do Velké Británie, protože se zapletl do incidentu údajného sexuálního obtěžování mladcý dívek v britském Berkshiru.

Britský server The News of the World odhalil, že Samson Obama, který žije v Keni,v lednu žádal o vstupní víza na území Spojeného království na své cestě do Washingtonu, kam byl pozván Barackem Obamou na prezidentskou inauguraci.



Neomylný imigrační úředník na letišti East Midlands díky porovnání biometrických údajů odhalil, že je Samson Obama spojen s incidentem z loňského listopadu. Podle listu The News of the World při něm měl tento obchodník s mobily z Nairobi sledovat skupinu mladých dívek, z nichž jedna měla dokonce jen třináct let, a pokusit se je obtěžovat.

Obama je následoval až do kavárny, kde se jeho chování proměnilo v agresi. Majitel podniku se ho pokoušel vykázat, pomohla však až přivolaná policie, která Samsona zatkla. Během identifikace předložil však falešnou občanku na jméno Henry Aloo a doufal, že jej budou považovat za žadatele o azyl. Jako adresu uvedl bydliště své matky, která v Bracknellu v jižní Anglii žije již šest let. Kezia Obama (67) byla první ženou prezidentova otce Baracka Obamy st., ještě před tím, než odešel studovat do USA.

Samson nebyl z ničeho obviněn. Policie mu odebrala jen otisky prstů. které zůstaly v databázi pod falešným jménem. Při jeho lednovém návratu jeho pravou totožnost na letišti však odhalili.

Co na to Bílý dům?
V Bílém domě tato zpráva způsobila nemilý poprask. Zdroj z prezidentské kanceláře uvedl: “Když tato informace vyplynula na povrch, bylo jedno nejcitlivějších témat.”

Na bratra je hrdý
Letuška, která se se Samsonem během letu na palubě letadla potkala, vypověděla, že jí Samson hrdě ukazoval hlavičkový papír Bílého domu s prezidentovou pozvánkou a doporučením pro vydání třítýdenních víz.

“Zeptala jsem se ho, jaké je to být bratrem prezidenta. A on jen řekl: ‘Nedokážu to popsat. Je to naprosto neuvěřitelný a úžasný pocit!’” vypověděla letuška.

“Také jsem se ho ptala, jaký byl Barack jako teenager. Opověděl mi, že charismatický a tichý,” dodala stewardka.

Samson Obama je jedním z jedenácti prezidentových nevlastních sourozenců ze strany otce, který měl za svůj život celkem čtyři manželky.

beruna ( 12. dubna 2009 23:30 )

Copak někdo může za to, že si jeho tatík pořídil s několika dalšími ženami několik dalších dětí, které vyrůstaly v úplně jiných rodinách a dokonce na úplně jiném kontinentě a některé z nich se třeba i nevyvedly? To je absurdní.

krokodyl ( 12. dubna 2009 16:27 )

NO MENTALITA NO... Co nadelate.

Zobrazit celou diskusi