Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

ŠOKUJÍCÍ VIDEO: Nápadník jí vylil do tváře kyselinu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, jos - 
20. února 2009
13:40

VIDEO: Ameneh Bahrami byla kdysi krásna žena. Dnes je slepá a chce jediné - spravedlnost! Stala se obětí šíleného nápadníka, který ji polil kyselinou. Podobný osud teď čeká nejspíš i útočníka.

Když se v roce 2002 Ameneh (tehdy jí bylo 24let) seznámil na studijích elektrotechniky s Madžídem Movahedim (bylo mu 19), určitě nečekala, že jí setkání změní nejen život, ale zohyzdí také krásnou tvář.

Madžíd si sedl k ní do lavice a začal jí dělat návrhy. Ameneh byla proti, ale muž přitvrdil. Nakonec mladé Íránce řekl, že když si ho nevezme, že ji zabije. Ona ale odmítla.



Jednoho listopadového dne roku 2004 čekala Ameneh v centru Teheránu na autobus. Přistoupil k ní nenápadně jakýsi muž a vychrstnul jí do tváře kyselinu. Tím netvorem byl Movahedi. "Jen jsem stále křičela, hořím, hořím, pomozte mi," vzpomíná na osudný den Ameneh.

Kyselina vtekla dívce do očí a oslepila ji. Mladík z místa činu utekl, později se ale sám přihlásil na policii. Íránský soud se s ním nemazlil. Odsoudilu ho ke stejnému trestu, jakým se mstil dívce, která ho odmítla. Muž by měl být oslepen kyselinou. Jediný, kdo mu mohl udělit milost byla Ameneh, ta ale odmítla. Trvá na tom, že trest musí být vykonaný.

"Nejde mi pomstu, ale o snahu zabránit mu, aby podobné činy ještě někdy zopakoval," řekla slepá Ameneh.

Co si o šokujícím případu myslíte? Je něco podobného možné i v Česku? Řekněte nám svůj názor v diskuzi!

 

doublick ( 23. února 2009 00:24 )

Ten Bastard MUSI dostat maximalni trest. Proste MUSI!!! Tenhle humus je arabska specialita. S oblibou takhle tyranizuji zeny. Cetl jsem jak presne tohle nekde v Afghanistanu provadeji "bojovnici za svobodu" holkam, ktery maji tu drzost a chodi do skol postavenych spojeneckymi vojaky. Je to humus nad humus a jejich spolecnost musi vyslat signal ze to odsuzuje. Cokoliv jineho jineho nez maximalni trest muze pro ty blbce tam znamenat, ze je to vlastne v poradku a trestaji ho jen aby se nereklo. Tady se uz nehraje o odsouzence, o jeho prava, ani o pomstu. Ve hre je mnohem vic. Pokud by toho smejda meli pomalu varit v oleji, aby ostatnim ukazali ze podobny ciny jsou hodny toho nejvetsiho opovrzeni, tak to ma smysl. Kdyby tohle provedl Evropan, tak vyjdou do ulic tisice lidi pozadujicich maximalni trest. Araba spis do ulic vyzene karikatura Mohameda v danskejch novinach. U tehle lidi proste musi dojit ke korekci v zebricku hodnot!

bara ( 21. února 2009 16:36 )

já bych asi to vyřešila jinak - do smrti by jí měl dělat sluhu, být jejíma očima, starat se o ni fainčně (což jako slepec nebude moci), uklízet jí, prát, vařit, nakupvoat, čistit boty, vozit autem...od rána do večera -

hvezdnenebe ( 21. února 2009 12:00 )

kdyčlověk neví,jestli je reciprocita trestu to pravé ořechové. Protože útočník si v afektu nemusel uvědomit plně důsledky svého jednání, kdežto ta žena přesně do detailu ví, jaké utrpení ho čeká. Neříkám, že fifty-fifty je úplně špatně, ale nejsem si jistá, jestli vědomí, že útočník trpí přinese té ženě úlevu nebo ještě později, až bude vědět, co se s ním děje, nepřidá výčitky svědomí. Každopádně zrak ani krásu jí to nevrátí a útočníka bylo možno izolovat od spoklečnosti i jinak - třeba doživoním pobytem na psychiatrii. Fakt nevím. každopádně ten chlap je psychopat, co mezi lidi nepatří.

sissy ( 21. února 2009 08:15 )

Tak by to melo byt vsude, oko za oko, zub za zub. Ne jak u nas. Kriminalnici jsou pekne v klidu v teplicku a pak je pusti za dobre chovani. Hruza, berme si priklad z Iranu.

monika78963 ( 20. února 2009 19:33 )

boze aka bola pekna a on jej takto znicil zivot ...to dokaze urobit naozaj len zruda ako on

Zobrazit celou diskusi