Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přirovnat ženu k Monice Lewinské je v Itálii trestné

Monica Lewinská
Monica Lewinská  (Autor: ČTK)
Autor: Famous - 
4. prosince 2008
16:11

Nejvyšší správní soud v Itálii posuzující kasační stížnosti rozhodl tento týden, že zakáže napříště přirovnávat ženy k Monice Lewinské. Kdo se podobného příměru dopustí a vysloví ho, může být žalován pro urážku.

Soud vyšší instance tak dal zapravdu Gennarině M., jejíž žalobu předtím zamítl soud I. stupně.

Kasační soud tvrdí, že srovnání s Monikou Lewinskou je urážlivé, protože každý si spojuje tuto stážistku z Bílého domu s orálním uspokojením, které poskytla bývalému prezidentovi Billu Clintonovi.

Soud nařídil znovuotevření případu mezi jihoitalským právníkem, který nařkl Gennarinu M. z toho, že má "Lewinské povahu". Ona se rozhodla soudit a vymoci odškodnění za urážku, ale soud I. stupně jí nedal zapravdu. Kasační soud však míní, že v právu byla žalující a že by se něčeho podobného neměl dopustit v budoucnosti beztrestně nikdo.


Monica Lewinská (35) je bývalá stážistka v Bílém domě, která se zapletla s prezidentem Billem Clintonem. Celá záležitost se dostala až před soud, kde byl Clinton usvědčen ze lži. Od té doby se Lewinská stala terčem posměchu v celém západním světě. Na své pochybné slávě se snažila vydělat i účinkováním v různých talk show.

Monica Lewinská Monica Lewinská | ČTK