Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kontroly Čechů německou policií: Jako v akčním filmu!

Německá policie
Německá policie  (Autor: AFP)
Autor: rvs - 
15. května 2009
10:18

Ve středu jsme uveřejnili článek o nesmyslném šikanování českých občanů celníky v Německu. Ukázalo se, že někteří z našich čtenářů zažili 'diskriminaci podle espézetky' na vlastní kůži!

Pan Zdeněk N. (54) nám napsal, že ho německá policie kontrolovala způsobem, jaký do té doby znal pouze z akčních filmů. A to i přes to, že naprosto nic nezákonného nespáchal a byl v Německu na služební cestě! "Hned od počátku bylo jasné, že německým policistům ve věku kolem 25 let́ vůbec nejde o běžnou kontrolu. Bez slova vysvětlení nás vyzvali k opuštění auta, s kolegou nás na parkovišti spoutali policejními pouty k sobě a pak doslova rozházeli naše osobní věci po zemi na parkovišti kolem auta," popsal nám svůj otřesný zážitek s německou policií.

O kontrolu ' podezřelého vozidla' přitom očividně nešlo. "Oba jsme cestovali v obleku s kravatou a firemním vozem mercedes. Doklady máme oba v naprostém pořádku a předložili jsme i zápis z jednání v Holandsku," popisuje pan Zdeněk svůj zážitek. "Samozřejmě jsme nic závadného nevezli, přesto však došlo i na ponižující osobní prohlídku před pobavenými německými řidiči na parkovišti. Nakonec policisté bez omluvy a se slovy 'tentokrát můžete pokračovat' nastoupili do svého vozu a odjeli," dodává.

Je spravedlivé dodat, že ne všechny zkušenosti našich čtenářů s chováním německé policie jsou negativní. "Do Německa jezdím skoro každý měsíc a nikdy jsem ani na hranicích, ani přímo v Německu neměla s policií problémy. Naopak mi přijde, že jsou němečtí policisté ve srovnání s těmi českými mnohem profesionálnější a mimo jiné také upravenější," chválí německé muže zákona paní Zdena K..

Přesto ale špatné zkušenosti jednoznačně převládají a většina našich čtenářů se shoduje na tom, že jsou Češi v Německu bohužel stále často bráni jako 'méněcenní lidé z Východu', kteří do Evropské unie snad ani nepatří. Nezbývá, než si počkat, jestli slibované 'odvetné kroky' českého Ministerstva vnitra situaci zlepší.


Zážitky čtenářů: V Německu nás považují za Ukrajince! Čtěte ZDE.

Šikanování Čechů v Německu: 6 tipů, jak jim to vrátit! Více ZDE.


upgrayeddd ( 15. května 2009 20:43 )

to fakt muze napadnou jen cechy,,,,o tomhle by nemecko nikdy nepsalo,,,,jako kdyby psali ted budou naoplatku krast nemci v cechach

upgrayeddd ( 15. května 2009 20:41 )

To neni vubec pravda, jak se chovate vy, tak se k vam chovaj ostatni, podivejte se na policii v cechach a pak to srovnejte s nemeckem, hned vam sklapne! co by ste cekali kdyz po odstraneni hranic tady kazdej krade auta a vykrada baraky? myslite ze budou delat rozdily mezi polakama ,cechama nebo madarama? To ze nemci nevedi ze praha je v cechach neni pravda...vy vyte jaky okresy ma nemecko? Je mi z toho blbe, nemecko si to nezaslouzilo, hodne pomaha, kolik tovaren vam v cechach postavily!! Setkal sem se z aroganci v cechach, v nemecku, v karibiku, stejne tak ale i milejch lidi....myslite ze prijdete do nemecka a budou vam litat peceny kurata do huby? to se musite hooodne snazit kdyz ste nekde novy,

Zobrazit celou diskusi