Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Breivik se vrátil na ostrov smrti: V poutech ho vodili na provaze jako psa

Autor: bali, ČTK - 
15. srpna 2011
06:00

Atentátník Breivik se vrátila zpět na norský ostrov Utoya kvůli rekonstrukci. O víkendu ukazoval policii jak vraždil bezbranné mladé lidi. Celá akce trvala osm hodin. Breivik měl pouta na nohou i na rukou a policisté ho vodili na provaze.

Cílem akce byla kriminalistická rekonstrukce Breivikova zločinu. Jak řekl jeho obhájce Geir Lippestad deníku Verdens Gang, Breivik celý masakr popsal skoro tak jak se stal, vzpomněl si na spoustu detailů. Dva policisté rekonstrukci natáčeli, videozáznamy budou pravděpodobně použity při procesu.

Během policejní rekonstrukce byl ostrov hermeticky uzavřen. Postaralo se o to šest policejních člunů, nad místem činu přelétával vrtulník.

Breivik se už přiznal ke dvěma krvavým útokům z 22. července. Zabil při nich 77 lidí: osm výbuchem nálože trhaviny umístěné v automobilu v centru metropole Osla a 69 střelbou na nedalekém ostrově Utöya. Hrozí mu za to nejméně 21 let vězení.

Norští vyšetřovatelé došli k prakticky definitivnímu závěru, že extremista Breivik oba teroristické útoky naplánoval, připravil a spáchal zcela sám. Nic nesvědčí o existenci nějakých jiných "buněk", které Breivik naznačil, jde spíše o jeho snahu dodat si důležitosti, oznámil ve středu v Oslu vyšetřující prokurátor Christian Hatlo.

sitarista ( 17. srpna 2011 21:26 )

to, že se s totalitou musí bojovat, je samozřejmost...to, že občané jiné barvy pleti, náboženství a sexuální orientace mají speciální privilegia, s tím taky nesouhlasím....ale ten "člověk" přece brutálně povraždil mladý nevinný lidi, který se jen chtěli zapojit do politickýho dění a to je neomluvitelný, to přece odsoudí každej....jasně, že médiím se dnes téměř věřit nedá, ale tohle je podle mně nezpochybnitelný

lancier ( 17. srpna 2011 17:42 )

Teroristi Mašínové nebo Breivik . Proč máme holedbat Mašíny a zatracovat Breivika. Protože nám to doporučila rádoby demokratická media? ! Proč je o Breivikovi psáno jako o psychopatovi a vrahovi a těch třech dementech jen v superlativech. A co až se v Česku objeví noví Mašínové kteří bojují se zbraní v ruce proti tomuto zločinnému zřízení a magorům typu Schwarzenberk a Nečas? Také je budeme moct uznávat a velebyt? Proč média nedodají zprávu že komunisti byli v r.1948 řádnými a jasnými vítězi voleb a že jako takoví mněli plné právo realitovat svůj volební program? Potom mi nejde do hlavy proč vraždy Mašínů nebyly omilostněny? Je tu hodně otázek a žádná pravdivá odpověd,jen nevím proč bych měl odsuzovat Breivika. Ač komunista musím dát za pravdu Nečasovi,s totalitním režimem se musí bojovat všemi prostředky,proto Breivika neodsoudím. Stát kde mají homouši a jiná subkultura byt jiné barvy pleti a náboženství není stát normální, a není li to stát normální je třeba ho nazvat totalitním. A dožaduje li se dodržování svých zákonů prostřednictvím represí a represívních složek,není tedy o čem diskutovat.

marie60 ( 15. srpna 2011 12:37 )

Já bych jí pomohla a ještě bych ho kopala do kouliček

gevi ( 15. srpna 2011 08:12 )

Ach Bóže, odkud jsi zase vylezl a proč se na mě lepíš? Mě ty tvoje "revoluční" kydy vážně připadají jako parodie na opravdové názory. "Nehorázné zisky jejich zločinnách psovodů z bídy lidu vydřených." No dobrý. A co takhle: "Až pěst pracujícího lidu rozdrtí nenasytné tlamy koryfejů kapitálu a nenávist ponížených zaplaví Zemi novou září čisté svobody...." Jo mohl bych tak pokračovat do večera. Na mě zbytečně plýtváš pseudorevoluční rétorikou.

scaramonte ( 15. srpna 2011 07:55 )

 Z pohledu Langrostapa to byl stejně ctihodný čin jako mašínské vraždění a tak by jistě měl Breivik dostat plaketu od Nečase, když ji nemoh dostat přímo od Tupohlava. Nezapomeň, že zabil krom možná nevinných v Oslu i mraky těch "sockomoušů" na tom ostrově! Modří esesáci se museli radovat, páč pomysleli co jen potencionálních "Proprasat" tam lehlo aby už nikdy v budoucnu nemohly ohrozit nerhorázné zisky jejich zločinných psovodů z bídy lidu vydřených! Pomysleli jitě na odměnu jaká je čeká, neb jejich Tupojúgend se zmohl jen na házení kamenů a nebyli schopni skolit ani to jediné "Paroprase"! Možná se budou příště inspirovat a založí nějaký tajný Breivikův řád

Zobrazit celou diskusi