Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hamás před malými chlapci zmasakroval jejich otce: Na útěku po nich teroristé hodili granát

Autor: amb - 
27. října 2023
05:00

Když 7. října vtrhli teroristé i do jejich kibucu, vzal otec syny a utíkali se schovat. Děti, kterým bylo asi devět nebo deset let, to ještě stihly. Teroristé však zasáhli otce, který s nimi běžel... Kromě toho se zdá, že jednoho z chlapců minimálně částečně oslepili.

Dva malí chlapci, oblečení pouze v trenýrkách, se potáceli po domě, na který byl spáchán teroristický útok. Jejich tatínek je vedl k východu, jeden z jeho synů klopýtl, otec ho zvedl a pokračovali. Bezpečnostní kamery děti zachytily, jak hoši přeběhli přes dvůr a vběhli do kamenného krytu. Otec běžel za nimi, zrovna když ale vcházel do bezpečí, jeden z bojovníků po něm hodil ruční granát.

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Následovala exploze, muž padl k zemi. Jeho synové znovu vyšli ven, byli zranění a zakrvácení – pravděpodobně od stejného granátu, který zabil jejich otce. „Táta je mrtvý… proč jsem naživu? Chci maminku,“ plakali.

Nebylo jim více než deset let. Později seděli v kuchyni na židli. Jeden z bojovníků se podíval na ledničku, vytál z ní vodu a napil se. Tragédii popsal zpravodajský kanál Sky News

Pak se starší kluk ptá mladšího bratra, jestli ho vidí. Má totiž zraněné oko. „Ne,“ odpovídá chlapec, že nevidí. Osud sourozenců není jasný. Poslední záběr ukazuje, jak spolu běží venku. Není ale jisté, zda jsou nyní chlapci v pořádku či naživu. 

Krátké video bylo součástí záběrů zvěrstev, která Hamás spáchal 7. října v jižním Izraeli. 1400 Izraelců zemřelo, 200 dalších se stalo rukojmími. Nyní Izrael tato videa ukázal západu – chtěl zdůvodnit, proč bojuje. Film má celkem 43 minut. Záběry nebylo možné nezávisle ověřit.

Údajně však byly poskládány z kamer samotných útočníků, někteří z nich své počínání nahrávali na telefony, některé záběry zprostředkovaly veřejné kamery či třeba kamery na autech. Video zachycuje teroristy, jak vnikají do kibuců, vstupují do domů a střílí tamní obyvatele nebo jejich zvířata.

Video  Hamás připravoval útok na Izrael několik měsíců.  - Hamás
Video se připravuje ...

 

Th0r_z_h0r ( 27. října 2023 12:59 )

Nejvetsi bizar a hnus dnesni doby je, ksichti, ktery podporujou Halic, nejvetsi antisemitsky strupy, tak tvrdi, ze jsou na strane Izraele. Jen hnus Chmelnickej, jich zabil 100 000. Za odmenu ma tenhle masovej vrah v Halici mesto a je na mincich. Chape to nekdo?

Babí Jar. Během dvou dnů tu zavraždili téměř 34 tisíc Židů. Jeden ze symbolů holokaustu. A symbol sporů o výklad dějin. O přiznání viny. Na vraždění se podíleli i Ukrajinci. Spor trvá dodnes a je už navíc opět součástí války.

http­s://ww­w.sez­namzpr­avy.cz­/cla­nek/zah­ranic­ni-rvali-hruzou-branili-se-marne-za-kyjevem-naciste-zmasakrovali-30-tisic-zidu-237547

http­s://ww­w.de­nik.cz­/ze_sv­eta/­masa­kr-v-ostrohu.html

Masakr v Proskurove, dnes Chmelnickyj, na pocest vraha Zidu.

http­s://ww­w.id­nes.cz­/techn­et/pred-100-lety/pogromy-ukrajina-rusko-nacionaliste-bolse­vici­.A1902­15_133­113_pr­ed-100-lety_vov

Postup kozáckého vojska byl provázen masakry Poláků a zejména Židů, které Chmelnický nenáviděl a pokládal za zrádce. Zajatci byli upalováni nebo naráženi na kůly. Během bezprecedentních pogromů přišly o život desetitisíce osob.

http­s://cs­.m.wi­kipe­dia.or­g/wi­ki/Boh­dan_Ch­melnic­k%C3%BD

Stydite se?

Zobrazit celou diskusi