Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zemětřesení v manželské smlouvě Trumpových: Melania podnikla krok směrem ke svému synovi

Autor: vja - 
30. září 2023
17:15

Bývalá první dáma USA Melania Trumpová údajně znovu projednala předmanželskou smlouvu s exprezidentem Donaldem Trumpem před jeho případným druhým funkčním obdobím. Aktualizované podmínky se údajně týkají financí a majetku, přičemž usilují o navýšení svěřeneckého fondu zřízeného pro jediného syna, sedmnáctiletého Barrona, uvedla Page Six.

Předpokládá se, že je to nejméně potřetí, co pár znovu projednává předmanželskou dohodu, která byla původně sepsána před téměř dvaceti lety v roce 2005.

Zdroje obeznámené s vnitřním fungováním rodiny Trumpových prozradily, že údajný dodatek se snaží vytvořit pevnou záruku pro jejich dospívajícího syna. 77letý Trump nyní musí zaplatit asi 5 milionů dolarů spisovatelce E. Jean Carroll, se kterou v New Yorku prohrál soudní bitvu.  

V současné době čelí bývalá hlava státu celkem čtyřem obviněním z trestných činů. V souvislosti s probíhajícím občanskoprávním řízením proti Donaldu Trumpovi a jeho firmám by bývalý prezident v New Yorku mohl mít na krku žaloby čítající dalších 250 milionů dolarů.

Aniž by šly do podrobností, zasvěcené osoby prozradily médiím některé z hlavních sporných bodů nejnovější pomanželské dohody páru. „Je to přinejmenším potřetí, co Melania znovu projednává podmínky své manželské smlouvy,“ uvadl nejmenovaný zdroj.

Jedna z blízkých osob údajně dodala, že prováděné úpravy nesouvisí toliko s Trumpovým případným druhým funkčním obdobím, ale spíše s jeho neutuchajícími právními bitvami.

Jde o syna?

Hlavní podstatou údajné dohody jsou prý obavy 53leté Melanie o budoucnost jejího jediného dítěte, kterému bude v březnu 18 let. „Melanii nejvíce záleží na udržení a zvýšení jistot pro [Barrona],“ uvedl anonymní zdroj. „Trump zůstává velmi bohatý, ale s rostoucími účty za právní služby a rozsudky nové dohody zajišťují Melanii a Barronovi solidnější budoucnost v případě rozvodu,“ uvedl zdroj, jenž si přál setrvat v anonymitě. Bývalá první dáma prý nemá v plánu exprezidenta opustit.

Druhý zdroj, který rovněž tvrdí, že je s dohodou obeznámen, dodal: „Vím, že chtěla, aby jí to zajistilo více peněz, a také - pokud vím - existuje určitá minimální částka, kterou má Barron získat.“

Žaloba Letitie Jamesové podaná již v listopadu uvádí, že Trump Organization provozovala 15 let schéma, které pomáhalo jejím vrcholným manažerům vyhnout se řádnému placení daní ve městě New York.

Pokud jde o žalobu týkající se Carrollové, politik zaplatil 2 miliony dolarů, za údajné sexuální zneužívání v roce 1996, a také 20 000 dolarů jako odškodné za další způsobené škody. Další milion dolarů byl nucen splatit za incident považovaný za pomluvu letos v říjnu.

Dalších 1,7 milionu dolarů bylo vyplaceno za poškození pověsti Carrollové. Dalších 280 000 dolarů bylo třeba splatit jako sankční odškodnění v souvislosti s tímto obviněním. Trump se od té doby proti zmíněnému rozsudku odvolal, čímž si otevřel cestu k dalším účtům za právní služby.

V New Yorku byl Trump také obviněn ve 34 bodech obžaloby za údajné falšování obchodních záznamů v souvislosti s platbou 150 000 dolarů Stormy Daniels prostřednictvím svého fixačního advokáta Michaela Cohena. Soud týkající se této záležitosti je naplánován na březen.

Na Floridě čelí Trump dalším obviněním za údajné špatné zacházení s tajnými dokumenty po odchodu z Bílého domu, k němuž se začátkem měsíce přiznal a vzdal se předvolání k soudnímu jednání.

Nejbezprostřednější politikovy právní starosti však představuje jeho případ v Georgii, který měl předběžné datum soudního procesu 4. března 2024, ale nedávno byl přesunut na další měsíc poté. Jeden z Trumpových spoluobžalovaných totiž uplatnil své ústavní právo na zrychlený proces.

Trump mezitím navrhl, aby dva jeho nadcházející procesy byly posunuty na duben 2026, tedy až dlouho po nadcházejících prezidentských volbách. Trump se k tvrzením zasvěcených osob zatím nevyjádřil. Ve středu večer však vynechal druhou republikánskou debatu. Přesto si ve většině průzkumů udržuje značný náskok.

Video  Exprezident Donald Trump se v Georgii vydal úřadům v nechvalně proslulé věznici.  - Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Annika ( 30. září 2023 18:09 )

Prohrat soudni bitvu bez dukazu jeho viny se muze dneska stat jen totalitnim zrizeni.

Zobrazit celou diskusi