Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Moře slz dětí, žal milenky: Loučení s Berlusconim. Přišla i expřítelkyně, nebo vnučka Mussoliniho

  • Autor: amb,ČTK - 
    15. 6. 2023
    05:00

    Všech pět dětí, bratr, ale i expartnerky, poslední přítelkyně a vrcholní politici. Ti všichni ve středu dorazili na pohřeb italského expremiéra Silvia Berlusconiho (†86) do milánského Duoma. Přišli i známí fotbalisté nebo trenéři a tisíce lidí. 

    Milán žil pohřbem expremiéra Silvia Berlusconiho. Kdo se s politikem a podnikatelem přišel rozloučit? 

  • 1.Pět dětí a bratr

    Rozloučit se s Berlusconim přišlo všech pět dětí, dcery Marina (56), Barbara (38) a Eleonora (37) i synové Pier Silvio (54) a Luigi (34). Zdálo se, že pohřeb nejhůř snáší Barbara, která ustavičně lkala. 

    Marinu a Piera Silvia měl Berlusconi se svou exmanželkou Carlou Elvirou Lucií Dall'Ogliovou. Ostatní děti porodila Veronica Lariová. 

    V hloučku s Berlusconiho dětmi postával také jeho mladší bratr Paolo (73). 

    Pohřeb Silvia Berlusconiho: Děti a bratr. (14. 6. 2023) Pohřeb Silvia Berlusconiho: Děti a bratr. (14. 6. 2023) | Reuters, Blesk

     

  • 2.Exmanželky a přítelkyně

    Pohřbu se zúčastnila Berlusconiho poslední přítelkyně Marta Fascinaová (33). Přestože měli naoko svatbu, oficiálně se kvůli otázkám dědictví nevzali. 

    Pohřeb Silvia Berlusconiho: Dcera Marina a přítelkyně Marta. (14. 6. 2023) Pohřeb Silvia Berlusconiho: Dcera Marina a přítelkyně Marta. (14. 6. 2023) | Reuters, Blesk

    Přítomná byla rovněž jeho expřítelkyně Francesca Pascaleová (37). Berlusconi se začal po boku Pascaleové objevovat krátce poté, co v roce 2009 oznámil rozluku svého druhého manželství s herečkou Veronikou Lariovou. V roce 2020 však expremiér začal vztah s Fascinaovou.

    Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Dorazila i jeho bývalá přítelkyně Francesca Pascaleová. Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Dorazila i jeho bývalá přítelkyně Francesca Pascaleová. | Profimedia.cz

    Na pohřbu však byly též exmanželky Veronica Lariová a Carla Elvira Dall'Ogliová.

    Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Exmanželka Veronica Lariová. (14. 6. 2023) Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Exmanželka Veronica Lariová. (14. 6. 2023) | Profimedia

     

  • 3.Premiérka Meloniová

    Na pohřbu mohli příchozí poznat italskou premiérku Giorgii Meloniovou i expremiéra Maria Draghiho. Přišli ale i další politici, například italský prezident Sergio Mattarella nebo starosta Milána Giuseppe Sala. Rozloučit se přišel i starosta Turína Piero Fassino, prezident regionu Veneto Luca Zaia či senátor za Vzhůru, Itálie Maurizio Gasparri. 

    Vidět lidé mohli i současného ministra zahraničí Antonia Tajaniho nebo bývalého ministra zahraničí Angelina Alfana.

    Dostavil se i vůdce strany Liga Severu Matteo Salvini a bývalý předseda stejné strany Umberto Bossi. Přišel též prezident italského senátu Ignazio La Russa.

    Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Giorgia Meloniová. (14. 6. 2023) Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Giorgia Meloniová. (14. 6. 2023) | Reuters

     

  • 4.Vnučka Mussoliniho

    Mezi příchozími byla vidět vnučka bývalého italského premiéra a zakladatele fašismu, diktátora Benita Mussoliniho Alessandra Mussoliniová. Za stranu Vzhůru, Itálie, kterou Berlusconi založil, nyní působí v Evropském parlamentu. 

    Pohřbu se zúčastnil i vnuk posledního italského krále Emanuel Filibert Savojský.

    Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Dorazila i politička Alessandra Mussoliniová, vnučka fašistického vůdce Benita Mussoliniho. Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Dorazila i politička Alessandra Mussoliniová, vnučka fašistického vůdce Benita Mussoliniho. | Profimedia.cz

     

  • 5.Zahraniční státníci: Orbán i katarský emír

    Ze zahraničních představitelů byli přítomni například maďarský premiér Viktor Orbán, katarský emír Tamim bin Chalífa Sání či irácký prezident Abdal Latíf Rašíd.

    Dostavila se řada ministrů zahraničí či Manfred Weber, šéf Evropské lidové strany, jejímž členem je Berlusconiho strana Vzhůru, Itálie. Českou republiku zastupoval velvyslanec v Itálii Jan Kohout.

     

  • 6.Majitelé klubů, trenéři i fotbalisté

    Přišel italský fotbalový trenér Arrigo Sacchi, proslavil se s týmem AC Milán. Dorazil také Massimiliano Allegri, který rovněž trénoval AC Milán a pak konkurenční Juventus. Stejně tak i ředitel AC Milán Adriano Gallian a předseda Paolo Scaroni. 

    Nechyběl ani bývalý fotbalista a trenér Fabio Capello, působil ve více klubech včetně zmíněného nebo AS Řím. Přítomný byl i předseda SS Lazia Claudio Lotito či majitel S.S.C. Napoli Aurelio De Laurentiis.

    A samozřejmě několik bývalých fotbalistů, například Demetrio Albertini, Franco Baresi či Daniele Massaro. Šéf FIFA Gianni Infantino pohřeb nestihl kvůli poruše letadla.

    Kromě tváří fotbalu přišel bývalý boss stájí F1 Flavio Briatore.

     

     

    Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Prezident SS Lazio a majitel S.S.C. Napoli Aurelio de Laurentiis. (14. 6. 2023) Pohřeb expremiéra Berlusconiho: Prezident SS Lazio a majitel S.S.C. Napoli Aurelio de Laurentiis. (14. 6. 2023) | Reuters

  • 7.Davy lidí

    Vidět ale byly i jiné celebrity, například herečka Valeria Mariniová.

    Pohřeb Silivia Berlusconiho: Herečka Valeria Mariniová. (14. 6. 2023) Pohřeb Silivia Berlusconiho: Herečka Valeria Mariniová. (14. 6. 2023) | Profimedia

    Kromě známých tváří a příbuzenstva se ale s Berlusconim přišly rozloučit i davy lidí. Mělo jich být asi 15 tisíc. 

    Pohřeb Silvia Berlusconiho: Davy lidí (14.6.2023) Pohřeb Silvia Berlusconiho: Davy lidí (14.6.2023) | ČTK / AP / Stefano Porta

yokky ( 15. června 2023 21:20 )

🆒🆒🆒🆒­🆒👍👍👍👍👍­👍👍😂😂😂😂­😂😂💰💰💰💰­💰💰

verka1 ( 15. června 2023 14:17 )

Také se zúčastnila italská mafie 👎 nějak se rozšířila do dalších států, hodně je na Slovensku 👎

Jirik-ta ( 15. června 2023 12:11 )

Jací jsme, takový nám i vládnou.

Jirik-ta ( 15. června 2023 12:08 )

to je život, es leben

stoura ( 15. června 2023 10:46 )

Tak já jsem psal v rozporu s pravidly diskuse? Jenom jsem napsal to , co proběhlo v našem demokratickém tisku i s fotografiemi nahatého ogara u bazénu! Tak co bude teď?

Zobrazit celou diskusi