Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Otřesný výjev.“ Tři mrtví po mohutném výbuchu v americké Indianě. Exploze smetla 39 domů

Autor: ČTK - 
11. srpna 2022
08:10

Exploze v Evansville na jihozápadě amerického státu Indiana zabila nejméně tři lidi a poničila 39 domů, z toho 11 objektů je neobyvatelných. Na místě pracuje osm odborných týmů včetně statiků, pyrotechniků a hasičů. Příčina exploze je zatím nejasná, napsala dnes agentura AP.

„Možná budou další oběti, ještě jsme nedokončili ohledání místa. Zatím není bezpečné do těch budov vstoupit,“ uvedl šéf místních hasičů Mike Connelly. Podle něj budou průzkumné a záchranné týmy pokračovat v práci, dokud nebude jasné, že exploze nenarušila přívod plynu a do budov je bezpečné vstoupit.

Starosta Evansville Lloyd Winnecke na svém twitterovém účtu sdílel fotografie z místa výbuchu. Stanici CNN řekl, že je to „otřesný výjev“ a zjišťování příčiny bude pravděpodobně nějaký čas trvat. „Viděl jsem nejdřív fotky na internetu, ale když jsem k tomu přišel sám a viděl tu spoušť, byla to rána,“ řekl Winnecke.

Zasaženým rodinám na místě pomáhá americký Červený kříž.

V oblasti naposledy došlo k výbuchu domu 27. června 2017. Tehdy zemřeli dva lidé a tři další byli zraněni. V Indianapolis v roce 2012 ohromný výbuch zničil nebo poškodil přes 80 domů a zabil dva lidi. Před soudem tehdy stanul muž, který se v domě své bývalé přítelkyně pokoušel spáchat pojistný podvod sabotáží přívodu plynu. Následný výbuch zabil dva sousedy. Dotyčný muž, jeho bratr i partnerka dostali výjimečné tresty odnětí svobody.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi