Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

UFO, nebo konec světa? Městečko vyděsila záhadná růžová záře. Vysvětlení je prosté

Autor: mav - 
23. července 2022
11:31

Bizarní růžová barva rozzářila večerní oblohu nad australským městečkem Mildura. Místní nevěděli, co si o tom myslet, spekulovaly se nejrůznější teorie.

„Bylo to hodně divné. Zrovna jsem telefonovala s mámou, když táta říkal, že je konec světa,“ popsala deníku The Guardian Tammy Szumowská. I koně světlo znepokojilo, dodala farmářka Alexandra Talentová. „Představivost dětí se rozjela na plné obrátky a samozřejmě došlo i na mimozemšťany. My s manželem jsme byli trochu optimističtější,“ dodala.

Andrew Kynatson se toho večera kolem půl sedmé (na jižní polokouli je zima, tedy dlouhé noci) vracel z očkování další dávkou proti covidu, když světla spatřil. „Vypadala pěkně a divně,“ popsal Andrew, který rád pozoruje západy slunce, ale takový pohled se mu nikdy nenaskytl. „Vzal jsem manželčin telefon a udělal pár fotek. Napřed jsem myslel, že to může být nějaký ohyb světla. Až na internetu jsem se dozvěděl, o co jde.“

„Milduře a okolí se večer dostalo spektakulární podívané, když se na nebi objevilo červené světlo. Byli to mimozemšťané? Polární záře?“ tweetovala Sarah Tomlinsonová.

Vysvětlení je nakonec docela prosté. U městečka se nedávno otevřela pěstírna marihuany. Je sice legální, dodává pro medicínské a výzkumné účely, přesto z pochopitelných důvodů tají, kde přesně leží.

„Rostliny cannabisu potřebují jiné spektrum světla, aby se podpořil jejich růst,“ vysvětlil zvláštní barvu Rhys Cohen, mluvčí firmy Cann Group provozující toto zařízení. „Často se používá červené světlo. Normálně má pěstírna zatemňující rolety, které se spustí v noci, v budoucnu budou to světlo blokovat.“

Podobná podívaná se tak místním zase jen tak nenaskytne - leda by noční směna zapomněla zatáhnout.

Video  Muž z Brněnska se dal kvůli dluhům na pěstování konopí.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

lollo ( 23. července 2022 14:12 )

"Andrew Kynatson se toho večera, kolem půl sedmé (na jižní polokouli je zima, tedy dlouhé noci), vracel z očkování další dávkou proti covidu, když světla spatřili....."

Tohle je tak srandovni clanek, ze to snad neni mozny. Takze jste tu odpropagovali teckovani, o ktere uz nikdo s mozkem nejevi zajem a jeste jste klasicky popreli, ze vubec nejaky UFO existuje. Takze ta vase pestirna je tak tajna a skryta, ze v noci na sebe upozornuje podivnou zari na nebi? To je jeste horsi, nez kdyz vsechna UFA byla sveho casu meteobalony. 😂😂

Zobrazit celou diskusi