Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V ostrovním ráji se ztratil vrtulník se sedmi lidmi. Točili tu i Jurský park

Autor: ČTK, kal - 
27. prosince 2019
17:40

Havajská pobřežní hlídka hledá vrtulník, který se pohřešuje od čtvrtečního večera. Na palubě bylo kromě pilota šest turistů, z nich dva nezletilí. Pátrání ale komplikuje špatné počasí.

Stroj byl s turisty na vyhlídkovém letu kolem břehů ostrova Kauai. Z velké části je ostrov pokrytý tropickým lesem a pobřeží tvoří většinou vysoké útesy. Právě na obhlídku těchto míst vzlétl vrtulník se šesti turisty. Protože se nevrátil ve stanovenou dobu ve čtvrtek večer, upozornil majitel stroje pobřežní hlídku.

Agentura AP napsala, že vrtulník je vybaven elektronickým lokátorem, ale zatím se nepodařilo zachytit jeho signál. Na místě jsou nyní mraky a prší, viditelnost je jenom něco kolem šesti kilometrů.

Jak píše list The Washington Post, ostrov Kauai využívají s oblibou filmaři a tamní scenérie se objevuje například na pozadí scén z filmu Jurský park. Ostrov je z 80 procent neobývaný a jeho drsná příroda by byla velkou překážkou v případě, kdyby se po vrtulníku muselo pátrat i ve vnitrozemí. Terén tvoří hlavně les, rokle a útesy, k dispozici je jenom několik silnic.

Zobrazit celou diskusi