Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lavina zabila horského vůdce i turistku. Snowboardista zemřel v nemocnici

Autor: ČTK, for - 
15. prosince 2019
21:33

Při pádu lavin v italských Alpách dnes na třech různých místech přišli o život tři lidé, další člověk zahynul pod masami sněhu v rakouském Vorarlbersku. Informovaly o tom agentury ANSA a APA.

Jednou z obětí lavin v Itálii se dnes stal 49letý horský vůdce a člen horské služby Roberto Ferraris. Lavina ho zavalila při skialpinistickém výstupu v oblasti Valtournenche v regionu Valle d' Aosta ve výšce 2300 metrů.

Při pěším výletě ve středisku Alpe di Siusi v Jižním Tyrolsku lavina strhla 62letou ženu, přivolaní záchranáři ji našli už za půl hodiny, v té době už ale byla mrtvá. Ještě živého se naopak podařilo objevit snowboardistu, jehož sníh zasypal v alpském středisku Alagna v regionu Piemont. Muž však později zemřel v nemocnici.

V Rakousku dnes pod lavinou zahynul šedesátiletý německý turista, který se svou manželkou sjížděl z vrcholu přes 2000 metrů vysokého vrcholu Hahnenköpfle ve středisku Kleinwalsertal. Při sjezdu strhli lavinu, která muže zasypala. Záchranáři ho našli až po hodině pátrání v hloubce tří metrů.

starymlok ( 15. prosince 2019 22:55 )

Když už ani horský vůdce nedokáže odhadnout nebezpečí laviny,tak kdo asi?

Zobrazit celou diskusi