Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Novodobí piráti opět zaútočili. Unesli loď ropné společnosti se sedmi lidmi

Autor: ČTK, sova - 
22. listopadu 2019
21:44

Při útoku na zásobovací loď pronajímanou americkou ropnou společností ExxonMobil unesli piráti u břehů Rovníkové Guineje sedm členů posádky sestávající z Jihoafričanů, Filipínců, Srbů a Kamerunců. O středeční události v pátek podle agentury AFP informovaly úřady Rovníkové Guineje.

Z 15 členů posádky se osmi podařilo schovat a sedm bylo uneseno. Úřady zatím neuvedly žádné podrobnosti o únoscích. Plavidlo se stalo terčem v oblasti, kde piráti útočí často. ExxonMobil informoval úřady Rovníkové Guineje, že zásobovací loď Warden, kterou pronajímá firmě Swire, se v teritoriálních vodách stala terčem „útoku pirátů“.

Piráti se snaží získat výkupné za propuštění zajatců

Počty pirátských útoků v posledních letech celosvětově klesají. Guinejský záliv je však podle Mezinárodního úřadu pro námořní dopravu (IMB) stále vysoce rizikovou oblastí. Stalo se tam 72 procent všech přepadení a únosů lodí, které IMB registruje.

Za nebezpečné se považují vody v blízkosti Nigérie, Guineje, Toga, Beninu a Kamerunu. Většinu lidí tam unášejí nigerijští piráti, kteří se snaží získat výkupné za propuštění zajatců.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jaronovaku ( 23. listopadu 2019 11:43 )

K únosu u Afriky dá redaktor ilustrační foto vraku od Niagarských vodopádů. Je to normální? Je vidět že svou práci dělá zodpovědně a s láskou.

krkoun ( 23. listopadu 2019 10:37 )

Ten zrzavej blbeček by tam mohl zajet a pořádně jim vyčinit. Milion debilů stojících za velký prd.

kuromrd ( 23. listopadu 2019 02:12 )

hřip jim domluví

Zobrazit celou diskusi