Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kuřáci si v dovolenkovém ráji neškrtnou: Barcelona zakáže cigarety i na zahrádkách

Autor: tva - 
24. července 2019
21:07

Katalánsko se chystá zakázat možnost kouření na venkovních zahrádkách a terasách podniků, jako jsou bary a restaurace. Zákaz se dotkne také zastávek autobusů a vlakových nástupišť. Informaci přinesl server CatalanNews.com.

Od ledna 2011 je ve Španělsku zakázáno kouření ve všech interiérech veřejně přístupných míst, venkovních částí restauračních zařízení se však zákon netýkal. Nově by se tak nekouřilo na zahrádkách barů a restaurací, zastávek hromadné a dálkové dopravy, železničních nástupištích a sportovištích.

Nařízení by mohlo vejít v platnost v průběhu příštího roku, plánují katalánské úřady. Španělská vláda navíc plánuje navýšit cenu tabákových výrobků. Podíl pravidelných kuřáků je ve španělské populaci zhruba 22 procent, což je o čtyři procentní body více než průměr zemí Evropské unie. Ve Velké Británii kouří kolem 13 procent lidí.

Garamond ( 25. července 2019 15:52 )

Si furt s tím zakazováním nedají pokoj, fakt.
Jo a když už jsme u toho kouření, poslední šance zapojit se do soutěže s cigárama Bacco, kdo si doma sušíte krabky, tak je odešlete hned, příští týden se s rozdáváním peňouzí končí.
http­s://ww­w.mi­lionyv­banku­.cz

mossy ( 25. července 2019 04:59 )

muzete byt v klidu ..nezakazou pokousi se o to kazdy rok

Zobrazit celou diskusi