Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Utekly džihádistům, překupníci z nich udělali sexuální otrokyně. V Iráku bují obchod se ženami

Autor: peb, peb - 
4. července 2019
21:53

Na světlo vycházejí příběhy žen, které se po porážce ISIS v Iráku staly oběťmi jiného zla - překupníků se sexuálními otrokyněmi. Na území bývalého Islámského státu vznikla celá síť obchodníků s lidmi. Informoval o tom web americké televize CNN. 

Svůj příběh pro web CNN zveřejnila jedna z týraných žen jménem Nadia. Příslušnice Jezídské menšiny žila v severním Iráku, když ji v roce 2014 spolu s tisíci dalších žen zotročili extrémisté z řad Islámského státu. 

Podařilo se jí ale uprchnout do iráckého Kurdistánu, odtamtud se pak snažila pomoct ostatním zajatým ženám organizováním protestů. „Někdo mi pak začal neustále volat a vyhrožovat mi. Nebála jsem se o sebe, ale o moji malou sestru. Říkali, že když za nimi nepřijedu, ublíží jí,“ řekla Nadia.

Později obdržela dopis, ve kterém Spojené státy přijaly její žádost o azyl. Požádala proto známého, aby ji odvezl na ambasádu v Bagdádu. „Řekl mi, že mě tam vezme a že prý zná člověka z iráckého parlamentu, který mi pomůže,“ uvedla. 

Po cestě se ale Nadin přítel začal chovat podivně. „Pořád zastavoval a mluvil s někým po telefonu. Chtěla jsem, aby mě odvezl zpátky, on mě ale přesvědčil, abychom pokračovali,“ řekla. Když dorazili do jedné z bagdádských čtvrtí, čekal na ně muž, který se vydával za člena parlamentu, ale ve skutečnosti byl hlavou gangu překupníků se sexuálními otrokyněmi. „Teď jsi moje,“ řekl Nadě. 

„Snažil jsem se bránit, tvrdě mě zbili,“ řekla Nadia. Tloukli a znásilňovali ji každý den po celé tři měsíce. „Přišla jsem o všechno, můj život skončil,“ uvedla.

Jezídská žena se opakovaně pokusila uprchnout, vždy ji ale chytili. Věznitelé ji jednou zbili natolik, že ji museli vzít do nemocnice, kde předstírali, že je psychicky nemocná. Po měsících utrpení nakonec Nadiu zachránili muži, o kterých dodnes neví, co byli zač. Odvezli ji do hotelu, kde se nakonec opět setkala se svou rodinou. 

Ráj obchodníků s lidmi

Sítě gangů obchodujících s bílým masem jsou na území Iráku na vzestupu. Jejich činnost bují  v uprchlických táborech, stejně jako v hlavním městě Bagdádu. Překupníci často uprchlicím slibují pomoc, místo toho je ale odvážejí do nevěstinců, kde je vězní, říkají zprávy od vlády Spojených států a kurdské neziskové organizace SEED. 

Irácká vláda sice proti obchodníkům s lidmi zavedla opatření, ta jsou ale nedostatečná a problém neřeší. V obchodu s bílým masem jsou podle některých zpráv zapleteni i vysocí státní činitelé. 

therncalmi ( 4. července 2019 23:09 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi