Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vědkyni sežral šéfův mazlíček. Po krmení krokodýla našli už jen půlku těla

Autor: nkov - 
15. ledna 2019
16:50

Vědkyni (†44) z indonéské laboratoře na ostrově Sulawi sežral krokodýl poté, co při krmení údajně uklouzla a spadla do výběhu zvířete. Ostatky nalezl v nádrži její kolega druhý den ráno a bylo mu z toho hodně těžko. Plaz patřil japonskému majiteli laboratoře, policisté zjišťují, jestli měl pro chov povolení, píše britský web Independent.

Podle policie Deasy Tuwoová spadla do krokodýlí ohrady, když zvíře krmila. To ji pak ve vodě napadlo a usmrtilo. V bazénu byla nalezena jen polovina těla.

Ostatky vědkyně našel její kolega Erling Rumengan (37), kterého nález šokoval. „Viděli jsme něco se vznášet na hladině vody. Bylo to její tělo,“ vzpomíná na hrůzný okamžik a dodává: „Báli jsme se na to sahat, tak jsme zavolali policii.“

Zprávy z jiných zdrojů však uvádějí i dramatičtější verzi události. Podle ní měl krokodýl vyskočit a přetáhnout Tuwoovou přes dvoumetrovou zeď do výběhu.

Podle zaměstnanců laboratoře byla zesnulá žena až úzkostlivě pečlivá, jeden z nich dokonce nechal svého syna, aby ji při krmení krokodýla doprovázel. Že by byla tak neopatrná, se jim proto těžko věří.

Podle místních médií měřil plaz pojmenovaný Merry více než pět metrů. Majitele zvířete hledá policie, zajímá je mimo jiné, jestli měl k chovu povolení.

 

Mary Taková ( 15. července 2023 03:23 )

Já tedy v záběru krokodýla nevidím. Vidím, jak žena vyleze na plot a poté skočí do dálky.

salto ( 16. ledna 2019 09:01 )

Že by kandidátka na Darwinovu cenu?

Zobrazit celou diskusi