Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejmladší kongresmanka v historii dostala Ameriku do kolen. Takhle zatančila v kanceláři

Video se připravuje ...
Autor: nkov - 
6. ledna 2019
17:41

Den před tím, než byla nejmladší kongresmanka v historii USA Alexandrie Ocasio-Cortezová (29) uvedena do úřadu, se na internetu objevilo její taneční video z mládí. Zřejmě s cílem ji zdiskreditovat, i když na záběrech nebylo cokoliv pobuřujícího. Snaha o zesměšnění ale odpůrcům moc nevyšla, klip z univerzitního života přinesl političce spíše další popularitu a to i mezi slavnými osobnostmi. Potlesk sklidila i za svou reakci, kdy se natočila, jak tancuje před svou kanceláří. „Počkejte, až zjistí, že tancují i kongresmanky,“ uvedla se smíchem.

Video z mládí Cortézové zveřejnil uživatel AnonymousX den před jejím oficiálním složením přísahy v Kongresu. „Komunistický miláček Ameriky, který sežral všechnu moudrost světa, ukazuje pravou tvář bezradného tupce,“ napsal anonym. „Až Alexandria Ocasio-Cortezová zmizí po jednom volebním období z Kongresu, může jít tancovat k tyči,“ okomentoval to jiný uživatel.

Ocasio-Cortezová v záběrech radostně tančí spolu se svými vysokoškolskými kamarády do rytmu skladby Lisztomania americké kapely Phoenix. Celé video, natočené v době, kdy politička studovala na Bostonské univerzitě, pak odkazovalo k taneční scéně oblíbeného amerického filmu Snídaňový klub.

Video  Na mladou kongresmanku vytáhli vysokoškolské video, snaha ji zdiskreditovat však nevyšla  - Youtube/GuyCre8ive.com
Video se připravuje ...

Video bylo jen další v řadě útoků na mladou Newyorčanku. Napadána byla za výběr šatů, fakt, že není bohatá, terčem posměchu na Fox News bylo i její prohlášení, že byt ve Washingtonu si bude moci dovolit až ze svého kongresmanského platu.

Budeme tančit radostí

Taneční schopnosti mladé političky ovšem vzbudily na internetu nadšené reakce. Ke „skandálnímu“ videu se vyjádřil i herec Zach Braff, hvězda zmíněného filmu Snídaňový klub. „Představte si, co to muselo být za hlupáka, který si myslel, že taneční video AOC je cokoliv jiného než rozkošné a okouzlující a půvabné,“ napsal na Twitter. Podle herce Russella Crowea pak bylo video „fascinující“. „Čím dříve budeme mít více politiků jako Ocasio –Cortezová, tím dříve budeme radostí tančit i my,“ napsal.

K záběrům se vyjádřila i sama kongresmanka. Ta na Twitteru sdílela video, ve kterém tančí ve své kanceláři, s komentářem: „Slyšela jsem, že podle republikánů je skandální, když ženy tancují. Co teprve až zjistí, že tančí i kongresmanky!“ V rozhovoru s politickým serverem The Hill pak žertovala, že „není běžné, aby měli zvolení politici reputaci, že dobře tančí. Ale ráda budu první.“ „Nepřekvapuje mě, že podle republikánů je diskvalifikující nebo nelegální fakt, že se dobře bavíte,“ dodala kriticky.

Alexandria Ocasio-Cortez jako nastupující hvězda nové generace demokratů překvapivě porazila úřadujícího veterána strany Joea Crowleyho v primárkách v červenci minulého roku. Do kongresu byla zvolena v listopadových volbách. Ve svém programu podporuje zavedení všeobecného zdravotního pojištění Medicare for All a zrušení kontroverzního úřadu pro migraci a celní správu (Immigration and Customs Enforcement – ICE). V současné době vede kampaň za zavedení politických opatření proti klimatickým změnám, které by měly být financované systémem progresivního zdanění platů bohatých Američanů. Je členkou Demokratických socialistů Ameriky.

Video  Alexandria Ocasio-Cortez reaguje na „šokující“ video z jejích let na univerzitě  - Twitter/Alexandria Ocasio-Cortez
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

franz ( 27. února 2019 14:57 )

Krásní, mladí, sympatyčti a evidentné inteligemtní mladí lidé. V porovnání s podivnými matracemi, které se tváří jako české političky je nento pohled do Ameriky nesrovnatelný s poměry v této podivné kapitalistické, rozkradené zemi.

europa ( 7. ledna 2019 07:21 )

Tohle praštěný střevo je kongresmanka? Potěš koště

Taurus70 ( 7. ledna 2019 06:33 )

Vypada to ze se Amerika z tech kolen uz ani nezvedne😂😂😂

dmpetr ( 6. ledna 2019 19:56 )

[--__Seznam s nahé ženy ve vašem městě byl vydán zde : My.Su/Zeny

Zobrazit celou diskusi