Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Vaše dcera nepřežila,“ tvrdili ženě po porodu. Dítě viděla po 69 letech

Autor: peb - 
7. prosince 2018
19:25

Connie Moultroupová si celý život přála setkat se se svou biologickou matkou. A toto přání se jí tento týden splnilo. Matka si o ní přitom dlouhých 69 let myslela, že je mrtvá. O příběhu se šťastným koncem informovala televize CNN. 

Genevieve Purintonová (88) porodila svou dceru v roce 1949 ve státě Indiana. Krátce po porodu, když chtěla své dítě vidět, jí nemocniční personál oznámil, že její dcerka nepřežila.  

„Protože byla svobodná matka, řekli, že jsem po smrti. Žila pak dál, aniž by věděla, že jsem naživu,“ řekla Moultroupová CNN. V té době to nebyl výjimečný případ, jak zdokumentovala autorka Ann Fesslerová ve své knize „Děvčata, která odešla.

Connie Moultroupovou odvezli do sirotčince a později ji adoptoval pár z kalifornské Santa Barbary. Její adoptivní matka ale zemřela na rakovinu, když bylo Connie pět let a náhradní otec se posléze znovu oženil. V pořadí druhá nevlastní matka byla ale ke Connie krutá, a ta tak celý život chtěla najít svou pravou matku. 

Úspěch díky testu DNA 

Po dlouhých letech hledání dostala devětašedesátiletá žena k loňským Vánocům od své dcery soupravu na testování DNA. „Než jsem dostala výsledky, věděla jsem o třech svých příbuzných. A najednou jsem jich měla 1600. To mne dostalo,“ řekla.

Výsledky ji dovedly ke vzdálené sestřenici, kterou zkontaktovala, a začala zjišťovat další informace o svém rodokmenu. „Řekla jsem jí, že moje máma se jmenovala Genevieve Purintonová. A ona mi sdělila, že to je její teta a že je pořád naživu. Nemohla jsem tomu uvěřit,“ hlesla Connie.

Hned své matce poslala dopis s kontakty a ta jí ozvala. „Byla jsem ten den v kostele. Nikdy nemívám chuť odejít dřív, ale ten jsem ji měla. Přesně 20 minut potom, co jsem dorazila domů, mi máma zavolala,“ vyprávěla. Dvě ženy se domluvily na schůzce a po 69 letech se setkaly v domově pro seniory v Tampě na Floridě.

„Sešly jsme se s matkou a sestřenicí a jenom jsem brečely,“ vzpomíná Connie.  Její hledání tím ale nekončí. V lednu má totiž v plánu setkání se svými dvěma nevlastními sestrami z otcovy strany.

 

animka ( 7. prosince 2018 20:45 )

oprava: ne chybí, ale kazí.

animka ( 7. prosince 2018 20:43 )

Dojem z článku chybí spousta gramatických chyb. Kdo to psal? Jaký negramot??

soorry ( 7. prosince 2018 19:56 )

Dojemný článek..... Plesku snad."z otcovy strany", fuj hrubky.

Zobrazit celou diskusi