Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poplach v Londýně: Policie našla podezřelý balíček u ministerstva, nebyl nebezpečný

Autor: ČTK - 
17. října 2018
18:22

Britská policie prověřovala podezřelý balíček poblíž budovy ministerstva obrany v Londýně a na krátkou dobu kvůli tomu uzavřela okolní ulice. Následně provedla řízenou explozi a zjistila, že balíček nebyl nebezpečný, uvedla agentura Reuters.

Fotograf agentury Reuters informoval, že na místě incidentu se nacházel i speciální robot využívaný ke zneškodňování výbušnin. Policie pak uvedla, že na místě byli přítomni i záchranáři a hasiči. „Byla provedena kontrolovaná exploze; incident je u konce, balíček nebyl nebezpečný,“ uvedla policejní mluvčí ve svém prohlášení.

Britská policie se snaží být v centru města a kolem vládních budov mnohem ostražitější po útocích a incidentech z poslední doby. Letos v srpnu najel u britského parlamentu do lidí Brit súdánského původu a zranil tři lidi. Britská policie případ vyšetřuje jako teroristický čin. Loni v březnu pak zaútočil nejdříve na chodce na Westminsterském mostě a poté na policistu u Westminsterského paláce, sídla britského parlamentu, britský muslimský konvertita Khalid Masood. Při atentátu zahynuli čtyři lidé.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi