Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Loď s uprchlíky přistála na přeplněné pláži. Šokovaní turisté sledovali úprk migrantů

Autor: ČTK - 
27. srpna 2018
21:32

Turisty u jihošpanělského Cádizu zaskočila v neděli skupina migrantů z Afriky, kteří připluli s člunem na hojně navštívenou pláž. Informovala o tom v pondělí španělská média. Asi padesátka migrantů, mezi nimiž bylo podle svědků asi deset nezletilých, spěšně vyskočila z člunu a záhy zmizela v nedalekém porostu.

Incident, který si někteří natočili na video, se stal v neděli kolem poledne, kdy se na pláži La Barrosa ve městě Chiclana de la Frontera koupaly stovky místních a turistů. "Podívej, podívej, to je síla!", "Běž, zavolej policii!," volali lidé na pláži.

Deník La Vanguardia dnes napsal, že policii se stále nepodařilo chytit všechny ze skupiny vyloděné na pláži. Podle deníku se i dnes stal další podobný incident, při němž se asi 43 migrantů vylodilo na pláži v obci Zahara de los Atunes rovněž v provincii Cádiz.

Přesně před měsícem se takto vylodily tři desítky migrantů na pláži u španělského města Tarifa, které leží na nejjižnějším výběžku Pyrenejského poloostrova. I tito běženci, kteří zřejmě připluli přes Gibraltarský průliv z Maroka, se okamžitě rozutekli do blízkého lesnatého porostu před zraky zaskočených rekreantů.

Španělsko se letos pro migranty z Afriky stalo hlavní branou do Evropy. Podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) připlulo letos do Španělska přes moře z Afriky na 27 800 migrantů, dalších asi 4900 jich proniklo letos pozemní cestou z Maroka do dvou španělských držav na severu Afriky Ceuta a Melilla.

 

asijo ( 28. srpna 2018 05:50 )

 Důležité je,že USA pomocí NATO provokuje Rusko,aby vyvolaly válku.

Marquiz52 ( 27. srpna 2018 22:46 )

policie múže být v klídku. Až jim začne kručet v báchoře, přijdou sami. A pak je zavřít za nelegální vniknutí na území a pak vyhostit. Jinak to bude stále pokračovat.

Zobrazit celou diskusi