Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Známý politik hledal na webu, jak si „udělat dobře“. Strana ho brání

Autor: Mii - 
19. června 2018
19:10

Historie vyhledávání na internetu může být zrádná. Své o tom ví předseda slovenské strany SaS a europoslanec Richard Sulík. Zveřejnil video, ve kterém se věnuje novému nařízení Evropské unie, které podle něj omezí svobodu internetu. Jenže na jednom ze záběrů se objeví moment s vyhledávačem a historií jeho vyhledávání. Právě tady je vidět, že uživatel počítače ty hledal spojení „jak dobře vyh*nit pt*ka“. Mluvčí SaS ale kontruje, že nešlo o Sulíkův počítač. Informuje o tom server Čas.sk.

Říká se tomu našeptávač. Když uživatel na internetu napíše začátek věty, ukážou se mu výrazy, které v minulosti již vyhledával. Podobnou funkci má například Facebook, YouTube nebo Google. Právě Google teď Sulíka potrápil.

Ve videu rozebírá novou plánovanou směrnici EU o autorském zákoně a jaké negativní dopady na lidi bude mít. Na moment se objeví ale vyhledávání na Googlu, kde je vidět, že v historii je výraz, který naznačuje, že Sulík hledal cesty k sebeuspokojení.

Moment ve videu europoslance Richarda Sulíka (SaS), kde je podivná historie vyhledávání. Moment ve videu europoslance Richarda Sulíka (SaS), kde je podivná historie vyhledávání. | Facebook

Video zpracovala externí firma

Podle mluvčí SaS Katariny Svrčekové jde o nedorozumění, sám Sulík nic podobného nevyhledával a nešlo o jeho počítač. Video prý zpracovala firma. „Videa z Evropského parlamentu dodává externí dodavatel na základě zadání. Dodává služby nejen pro Richarda Sulíka, ale i pro další europoslance, přičemž používá vlastní techniku,“ vysvětlovala mluvčí pro Čas.sk.

Sulík už ovšem šťavnatý moment spojený s přirozením v minulosti zažil. Na ples v Bánské Štiavnici v roce 2011 přišel převlečený na Supermana s vycpaným rozkrokem. Nejprve tvrdil, že takto obdařený je od přírody, ale posléze přiznal, že si ho vycpal ponožkami.

pajato73 ( 20. června 2018 07:56 )

at ten, kdo je nevinny, hodi jako prvni kamenem...

pajato73 ( 20. června 2018 07:53 )

presne tak

andorea ( 19. června 2018 20:05 )

Kdyby hledal dětské porno, tak bych ten humbuk chápala. Ale takto to vidím pouze na neškodný trapas.

Zobrazit celou diskusi