Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zřítilo se letadlo se stavitelem sídel hvězd a boháčů. Zemřeli patrně i manželka a vnuk

Autor: ČTK - 
3. června 2018
08:42

Dva lidé přišli o život při zřícení malého letadla do Atlantiku u ostrova Long Island na východním pobřeží Spojených států a další dva lidé se pohřešují. Oznámila to dnes agentura AFP s odvoláním na americkou pobřežní stráž. Podle Daily Mailu patřilo letadlo staviteli honosných sídel hvězd a boháčů Benovi Krupinskému. Na palubě byl v momentě tragédie on sám s manželkou, vnukem a zkušeným pilotem.

Letoun Piper PA-31 Navajo, který se o sobotním večeru (místního času) roztříštil asi kilometr a půl od pláže Indian Wells (asi 1600 metrů), měl na palubě čtyři lidi.

Podle policie, jak uvedl místní list East Hampton Star na svém webu, v letadle byli jako cestující místní stavitel Ben Krupinski a jeho manželka Bonnie (oba 70) a jejich vnuk William Maerov (22), stejně jako pilot Jon Dollard (47). Manželé Krupinští vlastnili v East Hamptonu tři restaurace a golfový klub, byli rovněž známými filantropy. Letadlo, které patřilo Krupinském, ztratilo kontakt s řídící věží v East Hamptonu, když bylo asi kilometr od letiště. Jedno tělo bylo nalazeno na pláži ve východním Hamptonu, druhé se našlo ve vodě poblíž havárie. Jedno z těl patřilo právě Benovi.

Krupinski byl známý stavitel domů pro celebrity a boháče, vystavěl např. domy pro Marthu Stewart nebo Billyho Joela. Oblasti, kde manželé žili, se říkalo "Krupinskiland"- mezi lidmi byl velmi oblíben.

„Je to velká ztráta pro celé východní pobřeží,“ vyjádřil se jeden z přátel Krupinského k tragédii.

Krupinski podporoval místní charitativní organizace, financoval řadu rekonstrukcí historických budov. Přátelé ho popisují jako neuvěřitelně velkorysého člověka.

Do pátrání se zapojily kromě pobřežní stráže i národní garda a rybářské čluny. Příčiny neštěstí se vyšetřují.

kozinozka ( 3. června 2018 14:25 )

Oněkterých se píše, až když zemřou. K čemu je to?

vihor ( 3. června 2018 13:47 )

Ve zprávě chybí podstatná informace, že je zaskočila nečekaná bouřka se silnými vzdušnými proudy směřujícími k zemi, jak uvádí zahraniční média. V takovém případě může malé letadlo snadno ztratit vztlak, zvlášť pokud se blíží na přistání.

kukuku ( 3. června 2018 13:20 )

Není to ztráta jen pro východní pobřeží. Američané nedocenili, že je to ztráta i pro západní Saharu.

agfor ( 3. června 2018 12:34 )

A sakra, doufám, že stačil mojí chatrč v Kaliffornii dostavět.

Zobrazit celou diskusi