Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tomu neuvěříte! Ajťák z „nejšílenější“ fotky internetu stavěl s miliardářem Muskem raketu Falcon Heavy

Autor: ana - 
9. února 2018
17:19

Kdo by neznal nejujetější fotku internetu, na níž je zachyceno, jak čtveřice mladíků zažívá svojí „největší“ party v životě. Mezi mladými ajťáky ve vytahaných svetrech a tlustými brýlemi byl i Polák Tomasz Czajka. Nyní se ukázalo, že se známý „nerd“ podílel na konstrukci rakety Falcon Heavy.

Fotka, která stála za vznikem tisícovek meme, vznikla už v roce 1997. Tomasz Czajka (druhý na fotce zleva) v současnosti působí jako programátor společnosti Technologie Corporation SpaceX Elona Muska. Czajka tam pracuje na jako inženýr letového softwaru. Podle portálu Gazeta.pl se podílel na vývoji rakety Falcon Heavy.

Odešel z Googlu

Podle Gazety.pl Tomasz Czajka bydlí v Kalifornii. Dříve pracoval pro společnost Google, ještě před tím studoval ve Varšavě i Spojených státech. Fotografie byla pořízena před jednadvaceti lety na dětském vědeckém táboře v Polsku.

Dosud nejsilnější raketa Falcon Heavy společnosti SpaceX odstartovala úspěšně na začátku února z mysu Canaveral. Raketový nosič do vesmíru mimo jiné vynesl rudý elektromobil Tesla s umělým řidičem Starmanem ve skafandru, své místo ve voze pak má i kultovní román Stopařův průvodce Galaxií. Možná i za tohle patří dík právě Czajkovi. Román je totiž nazýván Biblí geeků.

jany ( 9. února 2018 17:50 )

to je hezky!

Zobrazit celou diskusi