Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Amazon si „okroužkuje“ zaměstnance. Sledovací náramek je napráší, že stojí a nepracují

Autor: zzu - 
3. února 2018
19:20

Amazon by své zaměstnance rád „okroužkoval“. Speciální náramky by měly sledovat práci všech jeho dělníků. Zároveň to má být i „bič“ na flákače. Jakmile se totiž člověk zastaví, tak náramek začne vibrovat. Patentový úřad tuhle vymoženost schválil v úterý, s informací přišel server radio.wcmu.org.

Americký úřad pro patenty a ochranné známky společnosti Amazon udělil dva patenty na náramky, které by potencionálně sledovaly polohu zaměstnanců skladu. 

Systém by se spoléhal na radiové frekvence nebo ultrazvukové impulzy. Náramek by prozradil přesné pohyby rukou zaměstnance, například jestli dělník zvedne určitou položku a umístí ji, kam má. Amazon si od toho slibuje větší efektivitu práce, skladníci by s nimi byli prý mnohem rychlejší. Náramky by časem mohly jít také do volného prodeje.

Zařízení by bylo rovněž schopné vibrovat. A to například v případě, kdy člověk umisťuje zboží špatně, nebo když nedělá nic.

Zaměstnanci by tak od systému dostávali zpětnou vazbu. Vymoženost má mít například schopnost dovést pracovníky do sektoru, který právě potřebují.

Obchodní gigant žádal o dva patenty už v roce 2016 a žádosti byly poprvé zveřejněny v září, uděleny pak v úterý.

Jestli novinka přijde i do provozu, je zatím ve hvězdách. „Pokud bude tato myšlenka v budoucnu použita, tak velice zjednoduší práci,“ uvedla společnost. „Přesunutím vybavení na zápěstí bychom pracovníkům uvolnili ruce ze skenerů a oči z počítačových obrazovek,“ argumentovala firma tím, že by byli dělníci v práci pružnější.

renataren ( 4. února 2018 18:54 )

Honem honem dělníku! Už ser.eš moc dlouho, h.ovno si utřeš za běhu!

illyria ( 4. února 2018 15:34 )

Jen vibrovat? se divím, že to nebude rovnou dávat elektrické rány...

sores ( 4. února 2018 11:44 )

A to platí i pro úředníky i na ministerstvu a všech kanceláří, nebo to jenom jako vše opět odnesou dělníci????

romario71 ( 4. února 2018 08:10 )

Svět se řítí do záhuby.To nemůže dopadnout dobře.Je to čím dál horší.

stoparuvpruvodce ( 4. února 2018 08:00 )

 Ať si rovnou pořídí roboty a nedělají z lidí loutky

Zobrazit celou diskusi