Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pořádná ostuda: Švéda na pochodu pro Palestinu napadli na Slovensku kvůli vlajce

Autor: aba - 
12. listopadu 2017
21:08

Aktivista Benjamin Ladraa si ze Slovenska neodnese jen ty nejlepší vzpomínky. Švéda, který je na pochodu z rodné země do Palestiny, aby poukázal na problémy v zemi, zbil muž, který se mu pokoušel vzít palestinskou vlajku, kterou s sebou nese. Celému incidentu přihlížela dcerka agresora.

Benjamin je aktivista, kterému nejsou problémy v Palestině lhostejné. Proto se vydal na cestu, během níž se snaží pěšky dostat ze Švédska právě do Palestiny. Na cestě je už od léta a poslední měsíc poměrně v tichosti přešel i přes území České republiky.

Na svém facebookovém profilu popisuje problémy, se kterými se na cestě setkává. Rasismus a urážky už zažil, na Slovensku se k tomu ale přidalo i fyzické napadení. Když ve čtvrtek překročil hranici mezi Českem a Slovenskem jen s kočárkem, ve kterém má stan, pár osobních věcí a na něm přidělanou palestinskou vlajku, ještě nevěděl, do jakých problémů se žene.

Mezi obcemi Sekule a Velké Leváre kolem něj projížděl muž v autě. V něm měl i svou malou dcerku, ale ani přes to neváhal zastavit a konfrontovat Benjamina kvůli vlajce. "Napadl mě naštvaný muž, který přede mnou zastavil s autem. Chtěl mi vzít vlajku, ale zastavil jsem ho. Nejhorší na tom je, že v autě měl s sebou svoji dceru, která se na to, jak na mě zaútočil, dívala. Jaké jí asi tímhle předává do života hodnoty?" ptá se Ladraa na svém profilu, kde se o zážitek podělil s lidmi, kteří jeho cestu sledují.

Mezi komentujícími je i spousta Slováků, kteří útok odsuzují a za krajana se omlouvají. Teď už je Ladraa v Bratislavě, kde mimo jiné chystá přednášku o Palestině a o jeho cestě.

zaka ( 13. listopadu 2017 09:43 )

Podporovat teroristy je to co se u nás trestá.Fandím Slovákům že mu vyklepli triko.

vaber ( 13. listopadu 2017 09:02 )

Araby i muslimy vůbec nemusím ,mají svoji filosofii života a ta do Evropy nepatří, jednou to snad pochopí i sluníčkáři, ale existovala Palestina která byla roztrhaná na kusy a zlikvidovaná, miliony Palestinců byly vyhnány do okolních států , dalo by se říct genocida ,ale zařídil to Západ ,tak se o tom takhle nesmí mluvit a od té doby se tam válčí ,protože chtějí jen zem ve které žili

salto ( 13. listopadu 2017 08:28 )

To nejsou geny, ale pud sebezáchovy.

salto ( 13. listopadu 2017 08:20 )

S tím, ale musel počítat, tak ať nebrečí. Připomíná mi to naše sluníčkáře co někam jedou a pak se diví, že skončí v lochu... On si každý neřekne při pohledu na něj, že to je jenom neškodný blázen

marti33 ( 13. listopadu 2017 04:02 )

Kiska pozval na Slovensko operativce Mossadu. Měl se té zemi vyhnout.

Zobrazit celou diskusi