Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trump na Twitteru „táhne“ víc než papež. Sleduje ho 40 milionů lidí

Autor: mah, ČTK - 
5. října 2017
07:50

Americký prezident je nejsledovanějším světovým vůdcem na Twitteru. Z trůnu sesadil papeže Františka. Donalda Trumpa sleduje asi 40 milionů lidí a do čela žebříčku takřka 900 státníků se vyhoupnul už o víkendu.

Trumpovy tweety sleduje podle oficiálních statistik přibližně 40 milionů lidí, čímž se o víkendu vyhoupl do čela žebříčku asi 890 účtů šéfů států a vlád. Papežovy účty na Twitteru v různých jazykových verzích mají o něco málo méně fanoušků.

Zakladatel společnosti Twiplomacy Matthias Lüfkens z agentury Burson Marsteller připustil, že v Trumpově případě by část fanoušků mohly představovat „spící“ či falešné účty či „roboty“. Žebříček také nezahrnuje bývalé vůdce, jako je Trumpův předchůdce v Bílém domě Barack Obama, který Twitteru dominoval s 95 miliony fanoušků.

Trump na Twitteru často oznamuje politická rozhodnutí, anebo dělá kontroverzní prohlášení, která vyvolávají mnoho reakcí. Po lednové inauguraci Trump z mikroblogu udělal svou oficiální komunikační platformu.

Vzkazy zasílá hlavně brzy ráno, často prý v reakci na „falešné“ informace zpravodajských televizí. V lednu o této internetové síti řekl: „Twitter nemám rád, mám spoustu jiných věcí, které bych mohl dělat. Média jsou ale tak nepoctivá, že Twitter je jediný způsob odporu.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi