Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hororový návrat z dovolené Táni a Tomáše: Letadlo rozbily kroupy, letušky plakaly, ženy se zhroutily

Autor: aba - 
1. srpna 2017
17:55

Takhle si svoji dovolenou asi nepředstavovali. Slovenský pár Taťána (31) a Tomáš (29) se vraceli z Istanbulu přes Vídeň zpátky domů. Jenže návrat z dovolené se kvůli bouřce, do které stroj vletěl, málem proměnil v jejich poslední okamžiky.

Po společné dovolené v oblíbeném letovisku v oblasti turecké Antalye se mladý pár chystal domů. Let z Istanbulu do Vídně měl proběhnout hladce, jenže v cestě byla ohromná bouřka, která se právě řítila na turecké hlavní město. Letadlo, které mělo odstartovat na letišti před nimi se rozhodlo raději nevzlétnout. Pilot letadla, ve kterém Taťána s Tomášem seděli sice upozornil cestující, že bude horší počasí a tak pocítí turbulence, ale také je ujistil, že se nemají čeho bát.

Jenže když stroj vletěl do bouřkového mračna, všichni na palubě věděli, že je zle. Letadlo začaly bombardovat kroupy a začalo se propadat. "Nastala panika. Ženy a děti křičely tak nahlas, že jsme se ani neslyšeli. Jen jsme se drželi za ruce. Když jsme vletěli do vzdušných mezer, začali jsme padat. Mysleli jsme si, že je po nás," vypráví o hrůzném zážitku pro server cas.sk Taťána.

Pár seděl na křídle u nouzového východu a tak viděli i to, že se z křídla letadla silně kouří. Taťána si všimla, že kroupy rozbily jedno ze světel letadla a tak mohlo dojít ke vznícení. "Čtyři minuty házelo letadlo tak, že jsme si mysleli, že je konec," popisuje Tomáš. Když letadlo z mračen vyletělo, otočilo se a vletělo zpátky. Už nebyly kroupy, jen blesky, turbulence a mikropropady. "Viděl jsem přibližující se zem a myslel jsem, že padáme. Lidé tak křičeli, že nebylo nic jiného slyšet," vybavuje si chvíle hrůzy muž.

Opravdu si oddechli, až když s poškozeným strojem přistáli zpátky na letišti v Istanbulu. Podle slov slovenského páru k nim ihned dorazili zděšení záchranáři. Pilot se ale usmíval, když vyšel z kokpitu. „Viděli jsme rozbité sklo na kokpitu. Letušky plakaly a ty ženy, které v letadle křičely, se zhroutily a plakaly ještě dvě hodiny potom,“ uzavírá vyprávění o hororovém letu Taťána. Po šesti hodinách pro ně přiletěl jiný stroj, který je dopravil do Vídně.

Šlo sice jen o lokální bouřku, ale v Istanbulu napáchala velké škody a rychlé záplavy. Začaly hořet i benzinové pumpy. Více letadel, která byla v tu dobu ve vzduchu, mělo problémy. Naštěstí se všem podařilo v pořádku přistát. 

fesak2 ( 1. srpna 2017 23:32 )

hmm nějaká táňa a tomáš letěli z dovolené, a co jako? takhle mi to rve žíly, nemůžu spát jak nějací šlováci letěli z nějaký muslimský ***e

villon ( 1. srpna 2017 21:49 )

 Sraby! Kdo se bojí, nesmí do lestadla😂😆😋😅

naidka ( 1. srpna 2017 20:24 )

Tyhle hororové články Plesku : včera jsme přistávali v Brně o půl hodiny dřív a letadlo TS s řeckým pilotem tak divně drnčelo, jakoby se mělo rozpadnout. Perlička z odletu z Brna: přistálo letadlo z Burgasu, vylezli spokojení cestující a podle označení na letadle (něco jako SPZ) se dalo na internetu dohledat, že letadlo je 24 let staré, vystřídalo 12 leteckých společností, i mexickou , letos v červenci koupil Travel servis, naštěstí zůstalo na letišti jako vzorek, dál nepokračovalo.

vochomurka ( 1. srpna 2017 19:17 )

jenom pro informaci: https://www.cas.sk/clanok/578060/hororovy-navrat-slovakov-z-dovolenky-lietadlo-rozbili-krupy-ale-to- nie-je-zdaleka-vsetko/

paul.hyena ( 1. srpna 2017 18:22 )

Předpokládám, že si tu historku o slovenském páru cestujícím domů Blesk vymyslel, aby oživil týden starou zprávu. To letadlo totiž přiletělo z Charkova a mělo namířeno na Kypr, takže těžko mohl slovenský pár čekat, že přistane ve Vídni. Navíc, Airbus má přistávací světla pod křídly a že by je robily kroupy je nesmysl a ještě větší nesmysl je, že je cestující může z paluby vidět. A piloti bravurně přistání zvládli, viz: https://www.youtube.com/watch?v=KxlA0nKFciQ

Zobrazit celou diskusi