Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump vyhodí z armády transsexuály, jsou drazí. Miliarda za viagru mu ale nevadí

Autor: ČTK, vei - 
28. července 2017
07:20

Americká armáda by na lékařskou péči o transgenderové osoby v ozbrojených silách utratila ročně nanejvýš 8,4 milionu dolarů (187 milionů korun). Na léčbu erektilní dysfunkce, tedy ztopoření nedostatečného pro pohlavní styk, utrácí Pentagon desetkrát víc. Napsal to list The Washington Post v reakci na rozhodnutí Bílého domu zakázat službu v armádě osobám, které podstoupily změnu pohlaví.

Rozhodnutí vyřadit transgenderové osoby ze služby v ozbrojených silách oznámil ve středu na Twitteru prezident Donald Trump. Jedním z argumentů byly „obrovské náklady na lékařskou péči“, které by podle hlavy státu armádu neúměrně zatěžovaly. Trumpovo rozhodnutí vyvolalo údiv části armádních špiček a bouřlivý nesouhlas ochránců práv LGBT komunity.

The Washington Post se ve svých údajích o nákladech na léčbu erektilní dysfunkce opírá o statistiku odborného časopisu The Military Times. Armáda podle něj vynakládá jen na nákup léku Viagra ročně 41,6 milionu dolarů, což je pětina předpokládaných nákladů na zdravotní péči o transgenderové osoby.

 

Péče o osoby se změněným pohlavím by rozpočet Pentagonu zatížila nepatrně, a nikoli „obrovsky“, jak tvrdí Trump, píše washingtonský deník. Jde o necelou desetinu nákladů na nákup jednoho letounu F-35 a o tisícinu procenta celkového rozpočtu amerického ministerstva obrany, napsal list.

Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl.  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

illyria ( 28. července 2017 11:15 )

Když nechápete použijte google... vojáci mají hrazenou lékařskou péči a v tom je hrazeno i ta předělávací operace + hormonální léčba... Příkladem je třeba Bradley Manning, který si tak krátil výkon trestu.D

sores ( 28. července 2017 11:01 )

Nechápu proč jsou b.u.zí.ci dražší nežli hetero. že je chce Donald vyhodit z armády????

fotrpjotr ( 28. července 2017 08:53 )

Především by měl poslat domů všechny americké vojáky okupující základny na našem kontinentu,ať si je dá do muzea,na jejich.

krtek. ( 28. července 2017 08:46 )

Pokud chteji usetrit tak by meli prestat vyhazovat miliony za psychyatrickou lecbu pana Trumpa, evidentne lekari neodvadeji dobrou praci

sairait ( 28. července 2017 08:16 )

však až ho bude malej pr.delatej Kim čong honit po New yorku s kudlou v ruce tak se mu ty transky ještě budou hodit

Zobrazit celou diskusi