Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rusko zbrojí na pobřeží Spojených států, tvrdí bývalý plukovník ruské armády

Autor: els - 
7. května 2017
07:45

Ruské ponorky, které jsou na pobřeží Spojených států, jsou údajně opatřovány jadernými bombami. S informací, že Rusko začíná zbrojit, přišel bývalý mluvčí ruského ministerstva obrany.

Šokující zvěsti pro celý svět přinesl bývalý plukovník a mluvčí ministerstva obrany Viktor Baranetz, který Komsomolské Pravdě řekl, že Rusko „potichu obsazuje americké pobřeží nukleárními střelami“.

Informaci o jeho slovech přinesl i portál Independent. „Zakopou se a „spí“, dokud nedostanou rozkaz,“ okomentoval situaci Baranetz a dodal: „Ach, zdá se, že jsem řekl až příliš. Měl bych držet jazyk za zuby. Ve zkratce, disponujeme „asymetrickou“ (a levnější) odpovědí na Američany.“ Celá akce by totiž měla být odpovědí na asymetrickou válku, kterou Rusko vede se Spojenými státy.

Kreml však na Baranetzova slova zareagoval tím, že je to celé nějaké divné. „Poradil bych vám, abyste nebrali úplně vážně takového zprávy,“ vyjádřil se k situaci tiskový mluvčí Kremlu Dimitrij Peskov.

Expert na Rusko a Eurasii James Nixey řekl deníku Independent, že Baranetzovo prohlášení je součástí hybridní „politické války“. „Jsme ve válce,“ prohlásil Nixey a pokračoval: „Nejsou v ní tanky, střelba a nikdo zatím neumírá. Mezi Západem a Ruskem je fundamentální spor o hodnotách, zájmech a ambicích.“

Moskva už si dávno totiž uvědomila, že zbraně již dávno nejsou nejlepší cestou, jak dosáhnout cíle. Nukleární rétorika, která zní z úst nejen mluvčích, ale i samotného prezidenta Putina, má připomenout, že Rusko je nukleární velmocí, což znamená, že by s nimi měl svět počítat.

soudcijsoumafiani ( 7. května 2017 16:01 )

Snad si ani poslední negramot nemyslí, že když USA strtaší s letadlovými loděmi, stíhačkam a bombardéry, že s nimi Rusko bude soutěžit ve stejné kategorii? To by moseli být Rusáci padlí na hlavu, když mají nejlepší reketovou a ponorkovou armádu stejně jako raketymi vybavené křižníky. Letalové lodě USA čítají personál 4000 lidí a jsou hrozně drahé. Ruské rakety mohou levně nejen bránit cíle, ale také na ně účinně útočit. Celá řada je jich ostatně namířena na cíle v ČR-nepřátelské zemi NATO !!

tgbg ( 7. května 2017 10:23 )

Nic nového. Je to známá věc, že ruští fašisti vedení Putlerem se snaží vyprovokovat a rozpoutat jadernou válku a zničit svět.

nedamse ( 7. května 2017 08:14 )

Nic neni ověřené,ale bez jména ,byvalý Ruský plukovník..to je trestuhodné takhle oblbovat ba lékat lidi hlavně v USAza to by měl někdo sedět.Sranda je trochu na jiné úrovni

fotrpjotr ( 7. května 2017 08:01 )

Aspoň jsou ušáci chráněni ruskými ponorkami před NATO.

Zobrazit celou diskusi