Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Já to nebyl.“ Zadržený muž popírá, že útočil na fotbalisty Dortmundu

Autor: ČTK, base - 
28. dubna 2017
17:10

Muž zadržený před týdnem pro podezření z útoku na autobus s fotbalisty Borussie Dortmund obvinění popírá. Osmadvacetiletý Němec ruského původu Sergej W. dlouho odmítal vypovídat a nyní zjevně prolomil své mlčení, informovala agentura DPA.

Podezřelý podle svého obhájce Reinharda Treimera spáchání činu popírá. Informaci, kterou jako první přinesly časopis Der Spiegel nebo deník Süddeutsche Zeitung, dnes advokát potvrdil i DPA. „Čin jsem nespáchal,“ řekl podle něj jeho mandant vyšetřujícímu soudci po zadržení.

Nyní se policie údajně pokouší zjistit, co jeho mandanta pojí s činem, který se stal 11. dubna krátce před utkáním Ligy mistrů Borussie s Monakem. Zápas byl poté o jeden den odložen.

Deset dnů po atentátu, při němž utrpěl zranění španělský obránce Marc Bartra a policista, byl zadržen Sergej W. z města Tübingen. Policie předtím podezřelého několik dní sledovala.

Státní zastupitelství je přesvědčeno, že podezřelý muž čin spáchal z chamtivosti, neboť v den útoku získal opce na prodej 15 000 akcií fotbalového klubu a spekuloval na pokles akcií.

Zadržený muž je podezřelý z pokusu o vraždu, způsobení exploze a nebezpečného ublížení na těle. Za to mu hrozí doživotní trest.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi