Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ozbrojenci mačetami zmasakrovali 30 lidí. Vyhladili v Kongu téměř celou vesnici

Ozbrojenci s mačetami zabili v Kongu na 30 vesničanů.
Ozbrojenci s mačetami zabili v Kongu na 30 vesničanů.  (Autor: twitter.com)
Autor: ČTK - 
27. listopadu 2016
12:33

Na východě Konga ozbrojenci dnes ráno napadli vesnici a zabili přibližně 30 lidí. Zřejmě šlo o etnicky motivované násilí, uvedla agentura Reuters.

Milice kmene Nande přezdívaná Mai Mai Mazembe vtrhla do vesnice Luhanga v hraniční provincii Severní Kivu. Bojovníci ozbrojení mačetami a střelnými zbraněmi na místě zabili zřejmě až tři desítky obyvatel. Většina z nich patřila ke kmeni Hutu.

V tuto chvíli máme odhad přibližně 30 mrtvých a asi dvacet zraněných,“ řekl představitel místních úřadů Joy Bokele. K motivu útoku se nevyjádřil. Podle aktivistů z místní nevládní organizace masakru předcházelo několikatýdenní vyhrožování.

Násilné střety mezi příslušníky znepřátelených kmenů se v oblasti opakovaly již několikrát a nabírají na intenzitě. V průběhu roku při nich přišly o život desítky lidí.

prycsnima ( 27. listopadu 2016 13:11 )

 V Africe se klidně mezi sebou můžou vyvražďovat do halelůja.Hlavně ať nelezou sem. Afrika se moslemizuje ,takže pto mne jsou to bezcené kreatury. Bez pomoci zrádných evropských politiků by už půl afriky vychcípala hlady.

Dannero ( 27. listopadu 2016 13:01 )

 otázka je kdo za to může, války mezi kmeny se děly stále, ale neměli účinné zbraně a sami si je neuměli vyrobit tak nebyly konflikty tak krvavé ovšem díky zásahu vyspělých zemí mají k dispozici mačety z ušlechtilé oceli,kulomety a granáty a tak teď nemají problém vyhladit celou vesnici.

Zobrazit celou diskusi